Witte Villa, A-projects, the art of living

Sublieme witte villa | A-Projects

Deze hedendaagse witte villa in de groene rand rond Brussel is gebouwd op een sterk hellend terrein. De woning volgt als het ware het niveauverschil en heeft als centraal aandachtspunt een immense woon- en leefruimte op drie niveaus. De woninghoge raampartijen achteraan bieden een oninneembaar zicht op de tuin met achterliggend bos. Vanop elk van deze drie lagen is het volop genieten geblazen van de groene omgeving. A-Projects is trotse realisator van dit project.

Bouwbegeleiding: Stabico BVBA. Trappen: BVBA Wood Technics. Parket: B&S Projects, Openhaar: De Puydt Haarden.

Witte Villa, A-projects, the art of living

Interieurbedrijf: BVBA Van Den Bossche. Schilderwerken: DECO Dentity. Glazen Balustrade: INSTALL.COMPANY.

 

Sterk glooiend terrein

Het langwerpige, zuidwest georiënteerde perceel beslaat ruim 3.400 m2 en loopt sterk af naar achter toe, met als sluitstuk een eigen stukje bos achteraan. De zichten op het vele groen in de omgeving zijn fenomenaal en rustgevend. Langs de straatzijde vormt de woning een langgerekt balkvolume, in het midden doorgesneden door een lichtkoker over de volledige hoogte. In deze lichtkoker met zwart schrijnwerk werd de voordeur van de witte villa ingewerkt en deze voorziet op de verdieping de nachthal van natuurlijk licht.

Witte Villa, A-projects, the art of living

Tegels: B&S Projects

Witte Villa, A-projects, the art of living

Speels en massief

De gevel van deze sublieme witte villa werd op de benedenverdieping opgebouwd met betonstenen in verschillende formaten in een speels wildverband geplaatst. De bovenverdieping bestaat aan de straatzijde uit twee massieve blokken in witte crepi, die langs de zijgevels overlopen in een mooi horizontaal lijnenspel. Hiertussen bevinden zich de kamerhoge ramen, afgewisseld met houten latten in afrormosia. Het was de uitdrukkelijke wens van de bouwheren om een strakke woning neer te zetten met overvloedige lichtinval via imposante glaspartijen. Strak, maar toch warm en gezellig dankzij de royale toepassing van hout in het interieur.

Witte Villa, A-projects, the art of living

Plakwerken: Plafo-Bel. Sanitair: Dupont.

Badkamerkranen: VOLA

Witte Villa, A-projects, the art of living

Glas: NV Glashandel De Smaele.

Barbecue: Vanhie. Architect: A-Projects Architecten. Adviesbureau: DND Consult.

 

Eén leefruimte, drie niveaus

Reeds voor het binnentreden van de witte villa is de doorkijk achteraan zichtbaar. Deze lange zichtlijnen geven deze villa veel uitstraling. De drie niveaus zijn middels een open constructie met elkaar verbonden. Dat levert drie niveaus, maar één leefruimte op. De keuken is voor de verandering eens niet op de begane grond gesitueerd. Dat levert een waanzinnig uitzicht op vanaf het kookeiland. Een mooi zwart kozijn van boven tot onder omlijst het mooie plaatje.

 

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Philip Doutreligne geschreven voor magazine nr. 3 2020
Fotografie: Jaro van Meerten

_____
Wil je meer projecten zien van A-Projects Architecten?


Gerelateerde artikelen

Categorieën

Hoofdmenu

Social Media

error: Content is protected !!