Strakke villa met wit interieur

MA Architectuur

Achter een drukke gewestweg in Astene bevindt zich een dichtbebouwde wijk. MA architectuur was verantwoordelijk voor de strakke, compacte en hedendaagse woning die zich hier bevindt. De woning contrasteert enorm met de omringde woningen in klassieke bouwtrant, wat het een uniek beeld op zich maakt. De bouwheren combineerde wonen en werken in een sterk uitgepuurd concept.  Ze waren toe aan wat anders; een moderne, strakke woning maar dan wel met een warme, gezellige toets. Ook lichtinval en bergruimte stonden boven aan hen lijstje zodat het een perfecte woning zou worden om te kunnen wonen en werken. Door het consequent doortrekken van een uniforme materialenkeuze en een sobere inrichting en afwerking werd een bijzonder rustgevend gevoel voor de woning gecreëerd.


Indeling

Wit interieur, MA Architecten, the art of living

Alle leveranciers van de benedenverdieping

FRAAM

Binnenschrijnwerk

ilja Meskens Hout & Interieur

Architect

MA Architectuur

Benedenverdieping met handige indeling

Deze woning met wit interieur beschikt over een handige indeling waarin de lange hal naar alle vertrekken leidt. Dankzij een schuifdeur kunnen woon- en werkgedeeltes, rechts van de hal, naar wens van elkaar gescheiden worden en alle ramen in het professionele deel zijn af te schermen met lamellen. Links van de hal komen we terecht in de keuken en de salon. De salon is ook voorzien van een wit interieur en een enorme glaspartij, voor veel licht inval. Hierdoor lopen de binnen- en buitenruimte naadloos in elkaar over. Verder beschikt het gehele gelijkvloers over gepolierde betonnen vloer. Zo ook in de open keuken met kookeiland, waar de wijnvoorraad achter de glazen wand toch wel echt de blikvanger is. Het zwart stalen frame en de zwarte barkrukjes zorgen voor een mooi contrast met de witte kleur van het kookeiland. Het stalen frame loopt echter ook door in de glazen wand die de keuken van de hal scheidt.


Buitenomgeving

Wit interieur, MA Architecten, the art of living

Alle leveranciers van het exterieur

Betonciré

Rosseneu & Zoon VOF

Zwembad

Nouv’eau

Tuinaanleg

Tuinen Lewis Daemers

Verdieping met prachtig uitzicht

Achter de glazen wand bevindt zich de trap die leidt naar de boven vertrekken. Op deze verdieping werd overal gewerkt met een parketvloer in brede planken en over de hele lengte van de nachthal werden witgelakte houten kastenwanden voorzien. Hier bevinden zich drie slaapkamers. De master slaapkamer is redelijk klein maar oogt door de volledig glazen wand en een wit interieur toch erg ruim. Een witte tv- wand in deze ruimte herbergt de techniek en lucht aanvoer van de airco. De badkamer kun je ook vinden op deze etage en werd vormgegeven met een grote inloop douche, met wanden van ciré, wat bijdraagt aan het zuiders gevoel van deze woning.

De grote raampartijen op de eerste verdieping zorgen voor een prachtig uitzicht over de tuin. Het tuingedeelte van de woning bestaat vooral uit en ruime parking met siergrind en grassen. De perceelsgrenzen zijn afgebakend met een groenblijvende haag. De soberheid van het tuingedeelte harmonieert dan ook perfect met het strakke uitzicht van de woning.

Editor: Media team

Datum: 03-02-2022

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Philip Doutreligne geschreven voor magazine nr. 4 2021