Strakke villa met indrukwekkende glazen pui

Hansi Ombregt Architectuur

In de bosrijke omgeving rond Brugge vinden we deze strakke villa op een hoekperceel van ruim 1.600 vierkante meter. Het ontwerp is van van Hansi Ombregt Architectuur uit Schoten. Het bureau staat voor een hedendaagse architectuur met doorgedreven aandacht voor esthetiek, harmonie en omgeving. De bouwheer was met dit project ook niet aan zijn proefstuk toe. Hij had eerder al gebouwd, maar het interieur viel hem toen wat te kil uit. Deze keer wou hij warmere accenten. De opdrachtgevers vormen een nieuw samengesteld gezin met zes kinderen. Ruimte-optimalisatie, vooral in de slaapgedeeltes, was dus heel belangrijk. Verder stonden licht en openheid hoog op het verlanglijstje. Dit werd opgelost door een grote glazen pui te monteren, veel zwart-witte accenten en dus warme toetsen toe te voegen.


Entrée

Glazen pui, zwembad, The Art Of Living

Alle leveranciers van de entree

Parketvloer

Parket Seye

Keuken

Keukens De Abdij

E-Installatie

1000 ohm
Glazen pui, zwembad, The Art Of Living

De entree

Via de glazen voordeur komen we in de lange inkomhal. Onmiddellijk rechts bevindt zich de trap naar de verdieping. De vloer in de hal en de trap zijn uitgewerkt in een Padana Porto Rotondo-natuursteen. De linkerzijde van de hal bestaat uit een grote witte kastenwand met kamerhoge deuren waarachter het gastentoilet, de vestiaire, een bergruimte en de toegang tot het thuiskantoor ingewerkt zitten. De verlichting in de hele woning, een combinatie van inbouw- en opbouwspots, zorgt voor contrasterende toetsen


Leefruimtes

Glazen pui, zwembad, The Art Of Living

Alle leverancieres van de leefruimtes

Parketvloer

Parket Seye

Haard

M-Design Benelux

E-Installatie

1000 ohm

Leefruimtes

In de ruime, open leefruimte zijn de living, de keuken en de eetplaats aaneengeschakeld. Vanuit de eetplaats is er zicht op een overdekt terras onder een oversteek van de verdieping. Opvallend in de leefruimtes is de grote glazen pui met zwart aluminium schrijnwerk. Deze geven een mooie uitkijk op het terras, de tuin en het zwembad. In de keuken treffen we een eiland aan van grofweg zes meter lang. Hierin werden de kookplaat, het spoelbekken en het afzuigelement verwerkt. Het blad is uit composiet met marmerstructuur, dat aan de kopse zijden tot op de vloer doorloopt. In het verlengde van het werkblad bevindt zich een eet- en ontbijttafel. De hele leefruimte werd voorzien van een eiken parket met brede planken. Samen met het zwart van het hout geeft dit een warme toets aan het geheel. In de aansluitende living werd één wand uitgewerkt in wit hout, geflankeerd door twee nissen in eik. In deze wand werd de gashaard ingebouwd. De tv werd opgehangen tegen een andere, witte wand. Daaronder een witte, zwevende sokkelkast.


Slaapkamer

Glazen pui, zwembad, The Art Of Living

Alle leveranciers van de bovenverdieping

E-Installatie

1000ohm
Glazen pui, zwembad, The Art Of Living
Glazen pui, zwembad, The Art Of Living

Slaapvertrekken

Bovenaan de trap bevindt zich een ruime en licht overgoten nachthal met glazen pui, die uitkijkt op een patio. Een gang die tevens fungeert als dressing geeft toegang tot de mastersuite. Deze kan met een deur afgesloten worden van de kinderkamers. Voorbij de masterslaapkamer loopt de gang door tot in de masterbadkamer. Hier werden wanden en vloeren uitgewerkt in tegels in grootformaat en panelen met mooie marmeraders. De rest van de boven ruimtes wordt ingenomen door de vijf kinderkamers.


Exterieur

Glazen pui, zwembad, The Art Of Living

Alle leveranciers van het exterieur

Aannemer

Concrete House
Glazen pui, zwembad, The Art Of Living

Het exterieur

Achteraan bevindt zich een aantal aaneengeschakelde terrassen. In één van de terrassen werd het zwembad ingewerkt. De rest van de tuin werd sober en rustgevend gehouden met siergrassen, een gazon en een afboording met beuk. Achter de schuifpoort in zwart aluminium ligt een oprit in kleiklinkers die doorloopt tot onder de carport, die zich onder een grote oversteek van de verdieping bevindt. De woning zelf werd opgetrokken in prefabbeton. Op het gelijkvloers werd grote vlakken van het beton voorzien van een zwarte coating. De gevels op verdiepingsniveau werden afgewerkt met steenstrips in een lichtbeige wildverband. De kleur hiervan past perfect in de groene, natuurlijke omgeving.

Editor: Media team

Datum: 24-05-2022

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Philip Doutreligne

Fotografie: Pilar Shoots

Fotografie: Yannick Milpas Buitengewoon Belgisch Bouwen