Strakke tuin, Richard de Jong. Zwembad, Tuin, Exterieur

  • |

Perfecte herinvulling van een strakke tuin | Richard de Jong

Met duidelijke lijnen, rustige materiaalkeuzes, heerlijke geuren en speelse details realiseerde tuinarchitect Richard de Jong in samenwerking met betonspecialist Schellevis een strakke tuin die perfect past in zijn omgeving. Richard werd ingeschakeld en ontwierp een nieuwe tuin die alle verwachtingen overtrof.

Lijnenspel

Richard start bij elk nieuw project met een bezoek om zo alle lijnen en vormen van het huis en de omgeving in zich op te nemen. Zo laat hij binnen en buiten uiteindelijk goed op elkaar aansluiten. “De trap ligt precies in lijn met het hart van de uitbouw en de lijnen van de zwembadranden lopen precies over in de lijnen van de traptreden. Het bad ligt ook op een tussenhoogte. Dit zorgt ervoor dat wanneer de bewoners vanuit de woonkamer richting het platteland kijken, ze als het ware over het zwembad heen kijken. Gezien het feit dat er regelmatig een dek op een zwembad ligt, is dit esthetisch gezien een gewenste zet.”

Strakke tuin, Richard de Jong. Zwembad, Tuin, Exterieur

Schellevis

De ligging van het zwembad en het consistente lijnenspel zorgen voor een rustig geheel. Een ander belangrijk element dat hieraan bijdraagt, is het product van Schellevis. “De tegels, zwembadrand, traptreden en zitelementen zijn gemaakt van één en hetzelfde product. De open structuur van deze karakteristieke oud-Hollandse tegels zorgt ervoor dat het er niet zwaar, maar juist als een levendig en rustig geheel uitziet.”

Connectie

Er is een duidelijke connectie tussen tuin en omgeving gecreëerd. “Achterin is een stukje tuin opengetrokken. Als de bewoners zwemmen, kijken ze direct het landschap in. Maar het aangrenzend terras ligt juist beschut. Zo is er ook voldoende intimiteit. In combinatie met de lavendel zorgt deze beplanting ervoor dat het lekker ruikt als je op het terras zit of zwemt.”

Strakke tuin, Richard de Jong. Zwembad, Tuin, Exterieur

Groene vingers

Deze prachtige, landelijke strakke tuin is het resultaat van 22 jaar werkervaring van tuinarchitect De Jong, waarvan de eerste twaalf jaar in aanleg en onderhoud. In zijn vrije tijd en later bij een hoveniersbedrijf ontdekte Richard al snel dat bij ontwerpen zijn passie ligt. Ook bij dit project blijkt dat zijn groene vingers en creatieve geest een prachtig resultaat teweegbrengen!

 

Tekst: Marjolein Belzer
Fotografie: Schellevis Beton

__

Meer projecten bekijken van Richard de Jong?