• Buitenschrijnwerk (houten kozijnen, voor- en garagedeuren), Schrijnwerkerij Ronny Wens
    Retie | www.ronnywens.be
  • Tuinaanleg
    Wim Verrezen tuinarchitectuur
    Oosterwijk – Westerlo | www.wim-verrezen.be

Strakke tuin | Vlassak Architects

Een tuin met een werkelijk wow-effect

Deze strakke tuin is een plaatje op zich, maar in combinatie met de prachtige villa roept het een werkelijk wow-effect op. Het natuurschoon wat de tuin omringt, staat eigenlijk centraal in het ontwerp. Door de minimalistische indeling en beplanting van de diepe tuin wordt het natuurschoon simpelweg bij de tuin betrokken. Als een prachtige lijst om een stilleven.

Zwevend terras

Dé plek om tot rust te komen en optimaal te genieten van deze prachtige tuin, is natuurlijk het terras. Deze rustgevende lounge drijft als het ware boven de aangelegde vijver. Dit geeft het gevoel alsof je net iets boven de rest van de tuin zweeft. Daarnaast ligt het terras op een gunstige plek ten opzichte van de woning. Door middel van de enorme schuifpui die grenst aan de keuken, staat het terras in verbinding met buiten. Wat er voor zorgt dat buiten naar binnen wordt gehaald en er een sterke verbinding is met het in- en exterieur.

Minimalistische beplanting

De verschillende materialen in het exterieur van de woning zorgen ervoor dat de villa optisch groter oogt en een echte eyecatcher is in haar omliggende omgeving. De tuin laat dit dan ook toe door de rustige maar stijlvolle indeling. Ondanks de tuin aardig diep is, oogt het ontzettend knus vanuit het heerlijke lounge terras.

Strakke tuin, Pieter Vlassak, Vlassak Architects, Less is more, Zwevend terras, Lounge, Vijver

Less is more

Het complete plaatje is simpel gezegd een uniek voorkomen. De strakke tuin maakt zichzelf bijzonder door haar simpelheid. De uitspraak ‘less is more’ wordt dan ook compleet bevestigd door dit prachtige ontwerp. Pieter Vlassak realiseerde de woning in combinatie met de tuin. Dit zorgt ervoor dat alle verschillende elementen, die je in dit totaalproject vindt, in complete samenhang zijn met elkaar. Knap wek dus!

 

Tekst: Cia van de Ven
Fotografie: Niek Totté

___

Benieuwd naar meer prachtige projecten van Pieter Vlassak?