buijtels buitengewone tuinen, strakke tuin, afwerking, hoogwaardig

Strakke tuin | Buijtels Buitengewone Tuinen

Deze schitterende, strakke tuin is zo ontworpen en aangekleed dat hij in directe verbinding staat met de villa. Hierdoor lijken de twee ruimtes in elkaar over te lopen. De verantwoordelijke partij,BuijtelsBuitengewone Tuinen, was vanaf het begin af aan betrokken bij de renovatie, waardoor het bureau heel goed op het vernieuwde inen exterieur kon inspelen. Dit leidde tot creatieve oplossingen en elementen. Zo is het zwembad, na veel overleg met de gemeente, uiteindelijk op de erfgrens geplaatst. De tuinmuur, opgebouwd uit flagstones, rust daardoor op de rand van het zwembad. Door de materiaalkeuze aan te laten sluiten bij de woning, is het binnenbuitengevoel nog verder versterkt. Zo is het hardhout in de gevel ook gebruikt voor de vlonder en bewust gebruikgemaakt van grote tegels, waardoor de tuin optisch wordt vergroot.  

Hoogwaardige afwerking

De strak vormgegeven tuin is voorzien van veel details en een hoogwaardige afwerking. De beplanting doorbreekt op een natuurlijke manier het strakke lijnenspel waar de woning over beschikt. De belijning van de houten afwerking in de gevel is doorgetrokken in de houten vlonder die van hetzelfde warme hout is vervaardigd als de gevelbekleding. In de vlonder is een zeer strak afgewerkt laadstation weggewerkt voor de robotzwembadstofzuiger. Het zwembad is strak en de buitenwanden van het bad dienen tevens als de fundering voor de tuinmuur die bekleed is met robuuste stenen die het contrast van de strakkebelijningaccentueren.  

Strak eindresultaat

De tegels rondom het zwembad zijn in verstek gezaagd om het meest strakke eindresultaat te creëren. Zo wordt er ook altijd gekeken naar de aanleg van de tegels om zaagstukken niet pontificaal in beeld te brengen. De beplanting wordt altijd voorzien van de juiste hoeveelheid water door het automatische beregeningssysteem dat gekoppeld is aan buienradar via een stabiel en goed beveiligdWiFinetwerk. Kortom, een strakke tuin waarbij veel aandacht uitgegaan is naar veel details die deze tuin bijzonderen hoogwaardigmaken.  

buijtels buitengewone tuinen, strakke tuin, afwerking, hoogwaardig 

Tekst: Marlou Peters – Overkamp
Fotografie: Dré Wouters

___

 

___

Meer projecten bekijken van Buijtels Buitengewone Tuinen?


Buijtel Buitengewone Tuinen

Buijtels Buitengewone Tuinen


“Ontzorging, begeleiding, advisering en realisatie van droomtuinen.” 

__
Meer informatie over Buijtels Buitengewone Tuinen?