Strakke nieuwbouwwoning met naadloze verbinding tussen binnen en buiten

Architectuur Depot

Deze strakke nieuwbouwwoning, bevindt zich in het ‘Landschap van Goud’ oftewel; Oudsbergen. Deze naam verwijst naar de nabijgelegen duingordel, maar toch ligt deze villa niet aan de kust. In hartje Limburg kozen de bewoners voor een nieuwbouwwoning met een strakke hedendaagse vorm, met veel licht en ruimtegevoel. Al zou je dat van de straatzijde niet meteen zeggen.


Buitenaanzicht

Nieuwbouwwoning, Architectendepot, minimalistisch ontwerp, the art of living

Alle leveranciers van de woonkamer

Meubiliar

Goossens

Bank

Meoam

Raambekleding

Mooi Wonen

Deurbeslag

HDD PRO

Woonkamer

Refra Concepts

Verborgen verassing

De visie van deze nieuwbouwwoning stond haaks op de voorheen landelijke cottagestijl. Men ging nu voor een minimalistisch ontwerp met een open grondplan. Maar naast ruimte speelt zonlicht ook een grote rol in dit huis en wordt de tuin intens betrokken bij het geheel. Toch oogt het concept, met zijn gesloten voorgevel, in eerste instantie niet zo. Maar eenmaal in de woning zal je het verrassende doorzicht, dat doorloopt tot in de tuin, pas zien. Wat de sterke verbondenheid met de tuin creëert.


Leefkeuken

Nieuwbouwwoning, Architectendepot, minimalistisch ontwerp, the art of living

Alle leveranciers van de leefkeuken

Afzuiging, Kookplaat

ATAG Benelux

Keukenblad

Granigo

Kokendwaterkraan

Quooker

Bijzondere leefkeuken

Eenmaal in deze nieuwbouwwoning wacht je in de leefkeuken een warme familiale sfeer. Meteen valt de finesse van het kookeiland op. Eigentijds, elegant en van mooie materialen. Dat het een ontwerp van de heer des huizes is, maakt de keuken nog specialer. Design en functionaliteit komen samen, waarbij het zwarte keukenapparatuur decoratief aftekent tegen het wit van de keuken. Dit zorgt ervoor dat het dé ruimte van het huis is waar iedereen graag samenkomt en waar echt geleefd wordt. Het wooncomfort, dat duidelijk boven aan de wensenlijst staat, draagt hier bijzonder goed aan bij.


Bovenverdieping

Nieuwbouwwoning, Architectendepot, minimalistisch ontwerp, the art of living

Alle leveranciers van de bovenverdieping

Badkamers

SA Hansgrohe

Wastafels

Duravit Benelux

Jacuzzi

Gervi

Binnen en buiten als één

Een massief houten trap in de leefruimte leidt ons naar de bovenverdieping. Onder een plat dak bevinden zich vier slaapkamers, drie badkamers en een technische ruimte. Al deze ruimtes zijn voorzien van een Floorify vinyl parket, wat supermakkelijk is in onderhoud. Via de dressing is de masterbedroom te betreden. De boxspring springt meteen in het oog, maar het zicht op achtertuin trekt toch wel de meeste aandacht. Het uitzicht zorgt er niet alleen voor dat het geheel rustgevend oogt, maar het maakt ook dat de binnen en buitenruimte aan elkaar verbonden blijven. Buiten heerst een vakantiesfeer, doordat het zwembad meerwaarde vormt voor de open ruimte. Maar de overkapping, gasbarbecue en jacuzzi dragen hier ook zeker aan bij. Terug op de bovenverdieping vind je ook de badkamer. Ook deze oogt, net als de rest van het interieur in deze nieuwbouwwoning, ruim en nodigt uit om te ontspannen. Een luxe badkuip en de regendouche zijn daar de voornaamste redenen van.

Editor: Media team

Datum: 11-01-2022

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Jempi Welkenhuyzen geschreven voor magazine nr. 4 2021

Fotografie: Hanne Joosen