previous arrow
next arrow
Slider

  • Inbouwhaard op maat
    Margo Design
    Zedelgem | www.margo-design.be
  • Keukenapparatuur
    Gaggenau
    www.gaggenau.com
  • Leverancier houtsoort thermisch behandeld essen (HOTwood essen), SV+-profiel
    Carpentier Hardwood Solutions
    Meulebeke | www.carpentier.be
  • Uitvoerder realisatie houten gevel en overige houtconstructie
    De Neve Leander
    Ruiselede | www.denevelaender.be
  • W-installatie en sanitairleverancier
    Loodgietersbedrijf Bollé bvba
    Maldegem | www.bolle-maldegem.be
  • Stalen deuren & binnenschrijnwerk in metaal
    Dewitte-mg Projects bvba
    assebroek | www.dewitte-mg.be
  • Parketvloer- en terrasrealisatie
    Parket Line bvba
    Roeselare | www.parketline.be
  • Houtfineerleverancier
    DIMEC NV
    Boom | www.dimec.be

Strakke keuken in een oude hoeve | MA Architectuur 

Soms contrasteert een woning fel met de andere woningen in de buurt, zoals ook deze oude hoeve, die verscholen ligt achter een haag en een houten inrijpoort. De bouwheer wilde de woning een kleine opfrisbeurt geven, maar het draaide op iets anders uit nadat hij in contact kwam met Jan Blomme van MA Architectuur en Frank Vanderhaeghe van IN-architectuur. Nu staan contact met de natuur, licht en een strakke keuken centraal.

Deze stalen deuren weren op maat gerealiseerd door Dewitte-mg Projects bvba uit Assebroek. De parketvloer en het terras werden allebei tot in perfectie aangelegd door Parket Line bvba.

Eerst slopen

In samenspraak met de architect werd beslist om alle functies op het gelijkvloers onder te brengen. Bijgebouwen en stallingen werden gesloopt, behalve de achterliggende stallen die in het woonconcept geïntegreerd werden. Het woonhuis werd met deze stalling verbonden met een langgerekte balk.

Strakke keuken, MA Architectuur, the art of living

Interieurarchitect in architectuur zorgde voor de luxe inrichting inclusief inbouwhaard van Margo Design.

Dubbelzijdige gashaard

De eetplaats sluit naadloos op de open keuken aan, met daarachter de zithoek. Beide werden ondergebracht in het nieuwe, verbindende volume. De plafonds zijn opengewerkt tot in de nok, zonder zichtbare dragers. Verder werd er een bureau ingericht, dat zich reeds in de aansluitende stallingen situeert. Centraal in de ruimte bevindt zich een witte kolom met daarin een dubbelzijdige gashaard. Deze zorgt voor een visuele afscheiding binnen de anders volledig open ruimte. Een lange wand die loopt van de keuken tot het bureau werd volledig bekleed met gerookt lariks fineer en bevat zowel de keukentoestellen als opbergkasten en een bibliotheekgedeelte op het eind.

Strakke keuken, MA Architectuur, the art of living

Het houtfineer voor de kasten werden geleverd door DIMEC NV uit Boom.

Compacte keuken

De strakke keuken werd compact gehouden. Ze omvat een werkblad met royale spatwand in emparador grey marmer en een keukeneiland met het blad in hetzelfde materiaal. Voor de verlichting boven het werkblad werd gekozen voor LED-strips. Boven het keukeneiland bevindt zich een vide die zorgt voor de connectie tussen boven en beneden die extra licht binnentrekt.

Strakke keuken, MA Architectuur, the art of living

De strakke keuken werd voorzien van Gaggenau keukenapparatuur.

Strakke keuken, MA Architectuur, the art of living

Metalen deur

Achter de glazen voordeur bevindt zich een ruime, luchtige hal met gastentoilet, bergruimte en vestiairekast. Voor de verlichting van de hal werd onder meer gebruik gemaakt van LED-lichtstrips. Een glazen deur met zwart metalen frame biedt zicht op de tuin en geeft toegang tot de keuken en de leefruimte.

Ook de ontspanningsruimte kreeg een eigen bar en keuken.

Zwarte master bedroom

Links van de inkomhal bevindt zich een nagenoeg identieke glazen deur die eveneens toegang biedt tot de keuken en tot de master bedroom, die voorzien is van matzwart gelakte kasten. De master bedroom geeft uit op het zwembad en is voorzien van een en suite badkamer met toilet, douche en ligbad. Het badkamermeubel is voorzien van een blad in emparador grey marmer in open boek toepassing.

Het thermisch behandeld essen voor de gevel werd geleverd door Carpentier Hardwood Solutions en verder verwerkt door De Neve Leander. Den Blauwen Xavier was de hoofdaannemer en verzorgde de complete ruwbouw.

Strakke keuken, MA Architectuur, the art of living

Wellness

De vroegere stallingen werden voorzien van een jacuzzi van waaruit je door een groot, kamerhoog raam de tuin kunt bewonderen. Wie op privacy gesteld is, kan het jacuzzigedeelte afsluiten met een imposante tweedelige schuifdeur. In het laatste gedeelte van de stallingen werd een polyvalente ontspanningsruimte ondergebracht, voorzien van een eigen bar en keuken. Dit gedeelte beschikt eveneens over een immens raam met zicht op een ander deel van de tuin. Voor de authenticiteit werden de ruwe en oneffen binnenmuren van de oude stallingen zichtbaar gehouden en witgekalkt.

Na deze grondige ingreep telt de woning nu ongeveer 300 m2 bewoonbare oppervlakte, de verdieping meegerekend, bestaande uit een heerlijke wellness, een strakke keuken en een heerlijke zitruimte.

 

Tekst: Philip Doutreligne
Fotografie: German Bourgeat

___

Wil je meer projecten zien van MA Architectuur?


Gerelateerde artikelen

Categorieën

Hoofdmenu

Social Media

error: Content is protected !!