Strakke keuken, Culimaat, Bob Manders, the art of living

  • Culimaat High End Kitchens
  • De Enst 7
  • 5258 BM Berlicum

Strakke keuken | Culimaat

Een huis bouwen is voor velen een droom. Maar de grootste uitdaging ligt vaak niet in nieuwbouw, maar juist in het verbouwen van een bestaand pand. En dan nog het liefst een pand dat voorheen niet een woonbestemming had. Zie hier een prachtig klassiek winkelpand dat door architect Bob Manders is omgetoverd tot een hedendaagse dorpsvilla. De stijl is industrieel, stoer en zeer verfijnd. De ligging is knus, maar zowel het interieur als het exterieur is allesbehalve kneuterig. Dit sfeervolle pand heeft een strakke keuken van Culimaat waar je u tegen zegt!

Strakke keuken, Culimaat, Bob Manders, the art of living

Basiswit

Op de eerste foto’s blijkt al dat de ruimte voor de strakke keuken werkelijk gigantisch is! Deze woning is ontzettend diep en bied daarom ruimte voor een keuken naar smaak. Het resultaat is een strakke keuken met als basiskleur wit. Een witte keuken is eigenlijk altijd een schot in de roos, want de kleur staat symbool voor schoon(heid) en fris. Zelfs het gasfornuis is wit, een heerlijk gewaagde keuze. De vorm van de keuken is een U, waardoor je nooit ver weg bent van je benodigdheden. Deze opstelling is zeer ruim opgezet en toch is de keuken zeer praktisch en compact.

Strakke keuken, Culimaat, Bob Manders, the art of living

Natuursteen

Een adembenemende, witte keuken was gelukkig niet het enige wat de opdrachtgever voor ogen had. Dit pareltje mocht opgeleukt worden met gigantische blokken natuursteen. Aan de linkerkant vormt het natuursteen een bar en aan de rechterkant heeft het de functie van wandbekleding. Ook het plafond hebben ze niet vergeten. Er is een donkerbruin vlak gecreëerd, zodat de strakke keuken zijn eigen ruimte krijgt, ook al vind je geen enkele wand in de ruimte. Als laatste bewonderen we de zwarte, stalen constructie boven het kookgedeelte, waar je al je mooie servies kwijt kunt, waardoor zij een etalerende functie krijgt. Al met al een topkeuken van Culimaat!

 

Tekst: Marlou Peters-Overkamp
Fotografie: Dré Wouters

____

moderne keuken, culimaat, witte keuken, modern interieur, the art of living,

____

Meer projecten bekijken van Culimaat High End Kitchens?