Voortuin, Designtuin, The Art of Living

  • Sparq Tuinen
  • Spegelt 40
  • 5674 CD Nuenen

Strakke designtuin met kunst en grote vijver | Sparq Tuinen

Kunst geeft alles iets extra’s, zo ook deze tuin. Het vrouwelijke hoofd dat uit het water rijst zorgt voor een enorm wow-effect! Dit werk is op maat gemaakt, speciaal voor deze plek in de tuin. De zichtlijn over de vijver eindigt op dit kunstwerk, zodat alle pijlen hierop gericht zijn. Ook de tuinverlichting staat in het teken van het oplichten van dit prachtige kunstwerk. Het is een fantastische designtuin geworden, een ontwerp van Sparq tuinen. Alles in deze tuin is ingesteld op ontspannen vanwege de ruime terrassen, prachtige lamellenoverkapping en strakke graslanden.

Eten en loungen

In de achtertuin zijn meerdere heerlijke terrassen te vinden om te eten en te loungen. Door de ruimtelijke indeling van de tuin geeft ieder terras een andere blik op de tuin. Het is heerlijk om in deze tuin in de loop van de dag met de zon mee te bewegen door de tuin.

Strakke tuin

Een lichte keramische tegelvloer geeft de designtuin een luxe uitstraling. Fraai detail wordt gevormd door de opgedikte vijverranden. De vijver is een echte blikvanger in de tuin, aan weerszijden geflankeerd door ruime terrassen.

Voortuin, Designtuin, The Art of Living

Onderhoudsarm

Deze designtuin is relatief onderhoudsarm. De plantvakken zijn gesloten, door toepassing van sterke bodembedekkende soorten. Het gazon wordt kort gehouden door een maairobot. Natuurlijk is ook deze strakke tuin voorzien van volautomatische beregening. Tuinonderhoud is nu een eitje en dat betekent dus meer tijd om van de tuin te kunnen genieten!

Sfeermakers

Deze strakke tuin heeft een rustige, sobere uitstraling door toepassing van grote groepen dezelfde plantsoorten. Door de verschillende bladtexturen en -kleuren ontstaat een interessant beeld, ook als er niets bloeit. De Catalpa is een met zijn grote lichte blad een echte sfeermaker. De leibomen zijn in deze tuin van de soort Parrotia. Dat zie je niet vaak, maar deze soort maakt prachtige dichte schermen die voor veel privacy zorgen.

Tekst: Marlou Peters – Overkamp
Fotografie: Hans Gorter

____

Sparq Tuinen

____

Meer projecten van Sparq Tuinen bekijken?