QTD interieur architecten

‘Sleutel op de deur project’ | QTD

Centraal stonden gemak in onderhoud, een strake indeling en een warme sfeer

Onlangs ontwikkelde QTD Interieurarchitecten een bijzonder interieurconcept voor een woning in de gemeente Schilde. Het project maakt onderdeel uit van een zogenaamd ‘sleutel op de deur project’ van projectontwikkelaar Athago. Dit betekent dat je in de indeling van de woning en keuze van het interieur nog redelijk vrij bent, maar bij de uitvoering ervan gebonden bent aan enkele vaste, vooraf gekozen partners.

De vraag van de klant aan QTD Interieurarchitecten was dan ook om enerzijds een passend interieurconcept te maken – binnen de kaders van wat mogelijk was – en anderzijds om controle te houden op de werken en te zorgen voor een goede vertaling van het concept in de uitvoering.

Interieur op maat
Centraal in het ontwerp stonden gemak in onderhoud, een strakke indeling, een warme sfeer en veel bergruimte. Verschillende kasten zijn op maat gemaakt en er is een speciale bergruimte onder de trap gecreëerd, waar veel opgeborgen kan worden. Bij de keuze van kleuren en materialen is specifiek gekeken naar wat bijdraagt aan een warme, gezellige sfeer.


“De dampkap is in het fornuis verwerkt, zodat er een hele open woonkeuken is ontstaan”


Bijzonder detail: de mooie stalen deur van Deckers laswerken.

Keuken als eyecatcher
De prachtige op maat gemaakte keuken is een echte eyecatcher. Opvallend hierbij is dat de dampkap in het fornuis verwerkt is, zodat er een hele open woonkeuken is ontstaan. Daarnaast is er een wijnkoeler geïntegreerd en twee ovens. Aan de zijkant is een klein bureau gemaakt. Eén van de wensen van de klanten.

“De Schutter Keukens uit Zandhoven heeft een perfecte vertaling gemaakt van al onze ontwerpen met betrekking tot het maatwerk”, zegt Britt. ‘’Voor de vloer is bewust gekozen voor tegelparket, omdat deze tegels enorm onderhoudsvriendelijk zijn en daarmee uitermate geschikt voor keukengebruik. Ook bij de tegels hebben we een fijne samenwerking gehad, met RG tegels uit Massenhoven.” In de living zorgt de haard van het merk Bellfires, geplaatst door Goeyvaerts, voor extra warmte en sfeer. Lauryssen bvba heeft het dak en het buitenschrijnwerk verzorgd.

Eetkamer
Een andere blikvanger is de grote zwarte lamp van het merk Zeitraum, waarvan QTD één van de weinige dealers is in België. De grote eettafel en stoelen van Arte Povere uit Antwerpen, zijn ontworpen door Gommaire. Ook in de gang is opvallende verlichting aangebracht, van het merk B-lighted, geleverd door Cone Lighting. De houten binnendeuren zijn gemaakt door Eddy de Prins en de raamdecoratie is verzorgd door Klein Cité uit Antwerpen.

In de ruime living zorgt de haard van het merk Bellfires, geplaatst door Goeyvaerts, voor extra warmte en sfeer.

De gang met opvallende verlichting van het merk B-lighted, geleverd door Cone Lighting. De mooie houten trap is gemaakt door Vermonden.


“Voor de compacte badkamerruimte waren er slimme oplossingen nodig, zoals de douchedeur die naar binnen sluit”


Multifunctionele ruimte
Via de mooie houten trap van Vermonden is de eerste etage te bereiken, waar zich een aparte werkruimte bevindt voor mevrouw, die als kinesiste een eigen praktijk aan huis heeft. “De ruimte is zo ingedeeld dat onze klant er goed kan werken, maar na het werk ook de was kan doen. De wasmachine en droger zijn namelijk subtiel weggewerkt in de maatwerkkast, die wij ontworpen hebben. Een echte multifunctionele ruimte dus. Voor de compacte badkamerruimte waren er slimme oplossingen nodig, zoals de douchedeur die naar binnen sluit. Op de zolder hebben we nog een logeerkamer gemaakt, met een geïntegreerde badkamer. Al het sanitair is geleverd door Desco, de kranen door Dornbracht.”

 

Fotografie: Dré Wouters, QTD Architecten

 

___

Deze bedrijven werkten mee aan de realisatie van dit project:

  • Architect, QTD Interieurarchitecten
    Brasschaat | www.qtd.be
  • Dakwerk & buitenschrijnwerk, Lauryssen John bvba
    Sint-Lenaarts | www.jlauryssen.be