Dauby, Dauby Deurbeslag, Penthouse, Strak, Warm, licht kleurenpalet

  • Dauby
  • Uilenbaan 86
  • B-2160 Wommelgem | Antwerpen

Strak Penthouse | Dauby

Twee appartementen werden smaakvol samengevoegd tot één prachtig penthouse. Om het interieur perfect af te maken verzorgde Dauby het deurbeslag in dit strakke interieur.

Warm decor

De bewoonster verruilde haar vorige woning voor een nieuwe stek. Daarvoor klopte ze (niet zonder toeval) bij Nicky Goossens aan voor de inrichting van haar gloednieuwe penthouse. Nicky heeft ook haar vorige woning met landelijke look ingericht. Dit keer mocht het strakker ogen. Strak is het zeker, maar het is zo ingericht dat het de warme sfeer behoud.

Alle wanden zijn gehuld in lichte zandkleur, die gebroken wordt door kasten en deuren van zwart eiken. Ook de eikenhouten vloer zorgt in iedere ruimte voor een warm decor.

Dauby, Dauby Deurbeslag, Penthouse, Strak, Warm, licht kleurenpalet

Weldoordachte keuzes

De stoffen, plaids en vloerkleden zijn weldoordacht en maken het penthouse extra gezellig. De hand van de interieurstyliste is zeker terug te vinden in het interieur. Deze komt onder meer tot uiting in de gordijnkeuze. “Het penthouse is bijna volledig omringd door grote raampartijen die uitkijken op terrassen. Schitterend om te zien, maar ’s avonds niet zo aangenaam”, verteld Nicky. “Daarom heb ik voorgesteld om te werken met een soort voile: overdag kun je ze helemaal openschuiven en genieten van het uitzicht, maar ’s avonds zit je heerlijk knus”. Dit wordt nog eens extra versterkt door de zachte, naturelle kleuren.

Dauby, Dauby Deurbeslag, Penthouse, Strak, Warm, licht kleurenpalet

Expertise

Dankzij de ruime ervaring wist Nicky de bewoonster te overtuigen van enkele, niet voor de hand liggende ideeën. Zoals het plaatsen van drie afzonderlijke kasten in de eethoek, de keuze voor zwarte, metalen tegels van Dauby en extra vloerkleed in de vorm van een puzzelstukje in de woonkamer. Alle had de bewoonster zelf niet aan gedacht, maar achteraf gaf ze ook met plezier toe dat Nicky’s keuze de juiste was.

Knusse ruimtes

Door het vele glas baadt de loft in een zee van licht. Dit wordt nog versterkt door het heldere kleurgebruik. De enige uitzondering is het slaapgedeelte, waar slaapkamer, badkamer en dressing een geheel vormen. Hier vormen, in tegenstelling tot de living, donkere tinten de boventoon.

Tekst: Dauby
Fotografie: Sarah van Hove

___

___

Meer projecten bekijken van Dauby?