Strak met een speels karakter

Komplex Architecten

De inkom met doorsteek naar de leefruimte krijgt meteen een verborgen eyecatcher in het toilet. Panelen met kastjes in houtfineer, refereren naar de bruine gevelsteen die overgaat in een zwart aluminium blokprofiel. Het tekent de bewoners die voor maatwerk en detail gaan. Zo is er een doorsteek naar de inpandige dubbele garage en de bergruimte. De gang dient als sas. In de vestiairekasten heeft alles zijn plaatsje. De greeplijst is netjes weggewerkt en voorzien van ledverlichting. Al lijkt het op het eerste zicht niet zo, de benedenverdieping is één grote open ruimte. Eet- en leefruimte lopen in elkaar over, maar zijn deels gescheiden door een roomdivider. Dat is een slimme manier om de plaats iets intiemer te laten aanvoelen. De grote open kast biedt ruimte voor een 65- tot 75- inch tv en werkt esthetisch alle bekabeling weg. Een open doorkijkgashaard zorgt vanuit de zithoek voor connectie met de keuken. Verder worden er accenten gelegd door het plafond iets te verlagen. Moderne energiezuinige tracklights met zelf ontworpen armaturen zorgen voor een heldere lichtintensiteit, maar kunnen desgewenst ook een lage lichtsterkte krijgen. Altijd handig voor een romantisch moment.


Woonruimte

Ruimte, Luxe villa, Komplex Architecten, The Art of Living

Duurzaam 

Alle technieken in de woning zijn technisch uitgelijnd. En dit zowel voor het in- en uitschakelen van kleurlicht, het aanzetten van de verwarming, het bedienen van muziek toe. De speakers zijn overal weggewerkt in het plafond. In gang zetten kan automatisch geprogrammeerd, via een app, maar ook met de touch-schakelaars. Overal is vloerverwarming waardoor het parket met eiken toplaag behaaglijk aanvoelt. Het geheel is volledig onderkelder. Er liggen zonnepanelen op het dak, er is een geothermische warmtepomp geïnstalleerd en het E-peil bedraagt -18, wat betekent dat de woning meer energie opwekt dan ze verbruikt. Tot slot is het ‘schilpeil’, ook wel het S-peil genoemd, maar liefst 29. 

Leefkamer 

Koken vraagt een veelheid aan technieken. Dat valt meteen op aan de diverse toestellen in en achter het kookeiland. De micro- en -steamerovencombi maken deel uit van een kastenwand die zich vlak achter het kookeiland bevindt. Zeer handig, want alles bevindt zich dicht bij elkaar. Het kookeiland met spoelbak, inductie- en centrale afzuigplaat krijgt dezelfde keramische uitstraling als de kras- en slijtvaste vloer. De lichte keramische steenfragmentenstructuur imiteert knap de bekende Italiaanse natuursteen uit Gré. Een wijnkoeler is momenteel erg ‘in’. Vier krukjes laten vermoeden dat hier ontbijt en avondmaal wachten. De knap ingebouwde Amerikaanse koelkast zorgt voor een mooi geïntegreerd geheel. Pivoterende deuren, brengen ons naar een voorraadkast en wasplaats. Ook van hieruit kan de garage worden bereikt. Functioneel, want er gaat nergens ruimte verloren. Dat blijkt uit één hoek, waar zich het bureau en de speelhoek van de kinderen bevinden. Die is afsluitbaar met een schuifdeur met G-greep. In de eetkamer noteren we een mooie hangkast. Maar meer nog springen de veelzijdige designpendellamp in het oog. Minimalistisch zorgt ze voor veel gericht licht boven de tafel bij een vergadering, maar voorziet ze gedimd ook in sfeerlicht bij een gezellig diner met vrienden. 


Badkamer

Ruimte, Luxe villa, Komplex Architecten, The Art of Living
Ruimte, Luxe villa, Komplex Architecten, The Art of Living

Ruimtelijk gevoel en wellness 

De trap vanuit de eetruimte nodigt uit tot de bovenverdieping. De nachthal geeft toegang tot vier slaapkamers, een bad- en een aparte douchekamer. De kleine inloopdouchecel met enkele wastafel en grote rainshower krijgt daglicht via een koepel. Aansluitend ligt de logeerkamer. De ingepleisterde plafondhoge deuren worden nergens onderbroken, wat een ruimtelijk gevoel geeft. De twee kinderkamers zijn multifunctioneel aangepakt, want ze zijn op de groei geanticipeerd.. Een groot raam geeft enerzijds zicht op de tuin en de straat. In het midden van de gang wacht de wellnessbadkamer. Je wordt er ondergedompeld in een heerlijk gevoel van ontspanning en sereniteit. Naast een identieke comfortabele inloopdouche vind je er een ruim vrijstaandbad, dat door de dunne badrand heel sierlijk oogt. Noteer naast de dubbele wastafel zeker de atypische spiegel, gevat in een metalen frame. De grote ramen met zicht op het groen zorgen voor extra genot en rust. Een nachttoilet en de masterbedroom met inloopdressing ronden de bovenverdieping af. 


Tuin

Ruimte, Luxe villa, Komplex Architecten, The Art of Living

Vijvers en eilandjes 

Een overdekt terras voert je drempelloos van binnen naar buiten waar een 100 meter diepe tuin wacht. Mooi aangelegd met gazon, siergrassen en streekeigen bomen. Zelfs fruitbomen horen daarbij. De groeneilandjes als decor blijken zo verweven dat ze het verlengde vormen van het achterliggende natuurgebied. Dat krijg je er gratuit bij het zwembad rondt het geheel af. Een paradijs op aarde! 

100% in sync 

Komplex Architecten zweert bij het zogenoemde ‘in-out-principe’. Daarbij vertrekt het design van je woning vanuit jouw persoonlijke wensen, in overeenstemming met de ideale binnenruimte. Het resultaat: een gebouw waarin elke ruimte goed voelt en waarin elk detail klopt. Zo ontstaat er een constructie die doortastend in elkaar zit en waar meer achter zit dan je in een oogopslag ziet. 

 

Editor: Media team

Datum: 13-05-2024

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Jempi Welkenhuzyen

Fotografie: Laura Paredis