Strak interieur, Demo architecten, the art of living

 • Metselwerken
  Bouwwerken Vandenbroucke Nick
  Roeselare
 • Dekvloeren
  Defraeye Bob
  Koekelare | www.defraeyebob.be
 • Sanitair en HVAC-installatie
  Vandenbussche Jelle
  Ardooie

Strak interieur | Demo Architecten

In een rustige, kleinschalige verkaveling ontwierp architectuurbureau Demo Architecten uit Izegem deze strakke, compacte en minimalistische woning. Ze is bestemd voor een gemengd gebruik, enerzijds als private woonst en anderzijds als conceptwoning voor de bouwheer, die zelf professioneel actief is in aluminiumconstructies. Voor de interieurinrichting en -afwerking stond Thermote Interior uit Izegem in. Niettegenstaande de compacte vormgeving valt de woning op door een opmerkelijk ruimtegevoel en een sobere, uniforme materialenkeuze. Hierdoor ontstaat een strak interieur dat toch huiselijk aanvoelt.

Strak interieur, Demo architecten, the art of living

Schilderwerken: Decova.

Strak interieur, Demo architecten, the art of living

Interieurarchitect: Thermote Interior

Strak interieur, Demo architecten, the art of living

Dekvloeren: Defraeye Bob.

 

Sober en consequent materiaalgebruik

De wand met de deur naar de zitruimte en de aansluitende kastenwand met ingewerkte haard en tv is uitgevoerd in een donker en onderhoudsvriendelijk plaatmateriaal witon cleaf dat sterk op eikfineer lijkt. In deze wand bevindt zich tevens een barkast waarvan de deuren 180° onzichtbaar wegdraaien, een verborgen bureauruimte en de deur naar de trap. De haard rust op een sokkel in travertin oceano-crosscut. De waanzinnige, donkere haardwand loopt door naar de keuken en werd daar voorzien van een boxvormige bovenbouw in hpl-wit, waarin de kookzone werd ondergebracht. De spatwand, het werkblad en het blad van het eiland zijn eveneens uitgewerkt in niet-gelijn travertin oceano-crosscut. Al deze details bewijzen dat het hier gaat om exclusief maatwerk binnen een strak interieur.

Strak interieur, Demo architecten, the art of living

Sanitair en HVAC-installatie: Vandenbussche Jelle.

Strak interieur, Demo architecten, the art of living

Architect: Demo Architecten. Dakwerken: Dakwerken Lins.

 

Binnen en buiten vloeien in elkaar over

De keuken en de eetplaats kijken uit op het terras, de overdekte buitenruimte met buitenkeuken en het zwembad. Dankzij de imposante glaswanden en de drempelloze Hi-Finity-schuiframen van Reynaers Aluminium vloeien binnen en buiten naadloos in elkaar over. De ramen zijn voorzien van screens, net als de open zijden van de buitenruimte, wat achteraan voor één mooi gesloten en strak geheel zorgt. De rails van de gordijnen werden negatief, onzichtbaar ingewerkt aan de rand van de spanplafonds. De keramische tegels op het terras zijn dezelfde als binnen en werden op dragers geplaatst om perfect op de binnenvloeren te kunnen aansluiten. Zelfs de voegen lopen perfect door van binnen naar buiten.

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Philip Doutreligne, geschreven voor magazine nr.4 2020

____
Wil je meer projecten zien van Demo Architecten?