previous arrow
next arrow
Slider

  • Interieurarchitect
    Diederik Degraer
    Kortrijk | www.degraer.com
  • Plaatsing  nieuwe aluminium ramen en deuren met screens en gevelafwerking met aluminium gevelpanelen.
    RDHemeryck bvba
    Zonnebeke | www.rdhemeryck.be

Strak interieur | Degraer Interieurdesign

In het West-Vlaamse Beselare, gaan we op verkenning in een klassieke woning met strak interieur uit de jaren ’80. Interieurarchitect Diederik Degraer nam de volledige benedenverdieping grondig onder handen volgens zijn kenmerkende stijl. Het resultaat is een onherkenbare renovatie, tijdloos strak en met een knap verrassingselement.

Een nieuw, modern huis

De bewoners hadden enkele duidelijke wensen in gedachten. “Toen we besloten om te renoveren, wilden we het grondig aanpakken. We wilden een huis waar we nog eens dertig jaar zouden kunnen wonen”, vult mevrouw aan. “Vandaar dat, met het oog op onze oude dag, heel de benedenverdieping rolstoeltoegankelijk is. We wilden een totaal ander huis: in een moderne stijl, een strak interieur en een open gevoel. Maar ik wou niet dat je aan de buitenkant kon zien dat het huis verbouwd is, daar is dus niets aan veranderd.” Al surfend op het internet kwam de eigenares op de website van Degraer Interieurarchitecten terecht. “Ik was meteen gecharmeerd door de projecten die ik zag. Diederik kwam langs, luisterde naar onze wensen en kwam na enkele weken terug met een uitgebreid ontwerp. We waren aangenaam verrast door zijn vernieuwende ideeën en waren meteen verkocht!”

strak interieur, degraer interieurarchitecten, the art of living

In de woning werd gewerkt met de kernmaterialen eikenfineer, aluminium en keramische tegels.

Volume in volume

Ik werk graag met een kern: een volume in een volume, bekleed met een contrasterend materiaal. Het is de bedoeling dat je rond de kern, door de verschillende ruimtes kunt lopen. Het voordeel daarvan is dat alle ruimtes met elkaar verbonden zijn, zodat je een heel open gevoel krijgt.” Ook bij deze renovatie paste Diederik dat concept toe. Hier werd de kern bekleed met gebeitst en gevernist eikenfineer. “De bewoners vonden het heel belangrijk om veel opbergruimte te hebben. Daarom bestaat de kern voor een groot deel uit kasten. Daarnaast zit er ook het toilet, de vestiaire, de vergaderruimte, de gashaard, de toegang tot de keldertrap, de trap naar de verdieping en de technische ruimte voor de airco, domotica en verwarming in.” Om de communicatie tussen de verschillende ruimtes te versterken, werd er met slechts drie materialen gewerkt: eiken neer voor de kern, zwart aluminium voor de details zoals de verlichting, deurklinken en trapleuning en grote grijze keramische vloertegels.

strak interieur, degraer interieurarchitecten, the art of living

strak interieur, degraer interieurarchitecten, the art of living

De spanplafonds van Kanvas geven een extra strakke uitstraling en de spots zijn er makkelijk in te verwerken.

Open gevoel

In de inkomhal bevindt zich recht tegenover de voordeur, in de kern, de toiletruimte met een lichtplafond en op maat gemaakt kastje. Links en rechts een brede pivotdeur met grote volle panelen voor de privacy en een smalle strook helder glas om de verschillende ruimtes met elkaar te laten communiceren. “Dat glas werkt ook ruimtevergrotend”, zegt Diederik. “Je voelt dat de ruimte verder loopt achter de deur, maar je weet nog niet wat erachter zit.” De linker deur leidt naar het praktijkgedeelte van de woning met aan de straatkant de bureauruimte van de eigenares. In de ruimte ernaast bevindt zich de vergaderruimte die eventueel met een schuifdeur kan worden afgesloten.

Strak interieur

Nog een wens van de bewoners was een grote leefruimte met strak interieur. Daarom werd een stuk van het bestaande terras opgeofferd voor een beperkte uitbreiding. Om een onderscheid te maken met het bestaande gedeelte, bestaat het bijna volledig uit glas en is het vervaardigd uit zwarte aluminium. “Hier heb ik ook voor een zwart plafond gekozen”, zegt Diederik. “Het lijkt misschien een detail, maar dit visuele trucje creëert een groot effect. Door het plafond zwart te schilderen, valt hij eigenlijk volledig in het niets en wordt de aandacht volledig naar buiten getrokken. Op het plafond, langs de muren, lopen lange LED lijnen. Dat is opnieuw een visueel effect om de kamer hoger en dus ruimer te laten lijken”, weet Diederik.

 

Tekst: Bo bagaert
Fotografie: Pieter Clicteur

___

Meer projecten van Degraer zien?

 


Web editor: Media team     |

Datum: 13 | nov | 2018


Tags: , , , ,

Gerelateerde artikelen

Categorieën

Hoofdmenu

Social Media

error: Content is protected !!