Strak interieur, De maatwerker, the art of living, openheid

  • Installatie houthaard
    Emex Interior
    Knokke-Heist en Meulebeke | www.emex.be
  • Merk houthaard
    M-Design
    Zedelgem | www.m-design.be
  • Natuursteenvloer
    Striatto Brown
    Portugal

Wonen in licht en openheid met strak interieur | De Maatwerker

Na twintig jaar besloot Luc Callant zijn villa te renoveren en uit te breiden. Verhoging van het wooncomfort stond voorop, maar tegelijk moest het huis een toonbeeld worden van waartoe zijn bedrijf in staat is. De bouwheer en de bouwer in hem stelden elkaar steeds hogere kwaliteitseisen, met een strak interieur als verrassend mooi resultaat.

Portugees natuursteen

Vanaf de weg is, aan de langwerpige vorm, nog iets van de agrarische oorsprong te zien. Dat geeft extra architecturale charme. De gevelbekleding, met houten latten, biedt een landelijk accent. Het eerste dat hier in het oog springt is de natuursteen in zowel het tafelblad, aanrecht als kookeiland. Deze komen van Portier Stone. “De mooie vloer komt uit Portugal van Striatto Brown. Toen we precies vonden wat we geschikt vonden, hebben we dat naar België laten komen en in de keuken laten verwerken.”

Strak interieur, De maatwerker, the art of living, openheid

Het natuursteen is van Potier Stone en de vloer van Striatto Brown.

In de keuken is natuursteen verwerkt.

Hout met metaal

Dat verwerken gebeurde door De Maatwerker uit Knokke naar het ontwerp van Grain Office. Het bedrijf installeerde ook alle kasten in de woning, uiteraard volledig op maat. En dat is het tweede dat in het oog springt: de warme kleuren die de interieurbouwer gekozen heeft. “In de eetkamer hebben we hout gecombineerd met metaal, vooral met brons, bijvoorbeeld boven de gashaard. Het is vanzelfsprekend geen echt brons – dat zou onbetaalbaar zijn – maar een metaalpoederlak die visueel precies het effect van brons creëert’’, zegt Lidewij Elias, interieurarchitect en coördinator van het hele project.    

Strak interieur, De maatwerker, the art of living, openheid

Een grote hoeveelheid aan ramen van vloer tot plafond biedt een geweldige blik op het omliggende landschap.

De warme kleuren sluiten perfect op elkaar aan. In deze ruimte is veel gebruik gemaakt van een combinatie van hout en metaal. Boven de gashaard is geen echt brons gebruikt, maar metaalpoederlak dat niet van echt te onderscheiden is.

Strak interieur

Luc Callant heeft een eigen bedrijf voor decoratie, schilderwerken en parket. Hij was dus tegelijk opdrachtgever en collega. “Ik wil hier niet alleen aangenaam kunnen wonen met mijn gezin, maar soms ook klanten kunnen ontvangen om hen te tonen waartoe we als bedrijf in staat zijn. Dan leg je de lat natuurlijk extra hoog’’, geeft Luc Callant toe. Het gevolg is dat elke ruimte in het huis een eigen accent krijgt en een verrassing biedt, binnen dit strakke interieur.

Strak interieur, De maatwerker, the art of living, openheid

Strak interieur, De maatwerker, the art of living, openheid

De M-Design haard met liftdeur en een vonkenscherm werd geïnstalleerd door Emex Interior.

Letterlijk en figuurlijk warmte

De warme kleuren sluiten perfect op elkaar aan. In deze ruimte is veel gebruik gemaakt van een combinatie van hout en metaal, wat zorgt voor een strak interieur. Vloerverwarming zorgt overal in de woning voor een optimale temperatuur. Voor net dat beetje extra warmte en sfeer, is er tussen de eetkamer en televisiekamer nog een gashaard gezet.

Ook bij deze woning deed VMC Construct de daktimmerwerken, de dakbedekking, de ruwbouw en ook het buitenschrijnwerk. Zelfs op de trap en de overloop komen de natuurtinten terug.

Strak interieur, De maatwerker, the art of living, openheid

Ook de badkamer werd vernieuwd. Opnieuw met warme kleuren en maatwerk door De Maatwerker.

Geen heggen

De ramen, van vloer tot plafond, zijn niet enkel bedoeld voor het uitzicht. Vanuit de living hebben de bewoners ook direct toegang tot de tuin en het zwembad. “We wonen net buiten Knokke, midden in de polders. Dan wil je die niet alleen kunnen zien, maar ook het gevoel hebben dat je je ertussen kunt bewegen’’, aldus Luc Callant. “Ik heb met opzet geen heggen en bomen gezet om mijn tuin af te schermen. Integendeel, voor het zicht loopt die gewoon over in de velden vol paarden en de weilanden nog verder weg. Als je in zo’n prachtige omgeving woont, moet je daar ook volop van kunnen genieten.”

 

Tekst: Jeroen Kuypers
Fotografie: Jaro van Meerten

__

Meer projecten zien van De Maatwerker?


Web editor: Monique Jansen     |

Datum: 01 | aug | 2019


Tags: , , , , , , , ,

Gerelateerde artikelen

Categorieën

Hoofdmenu

Social Media

error: Content is protected !!