Stoere villa met strak, modern interieur

Archiwijs & Tom van Laere

Wat is er leuker dan je eigen villa bouwen? Aannemer Tom Van Laere ontdekte het zelf. Al tijden was hij op zoek naar een perceel waar hij zowel zijn eigen woning als een loods voor zijn werkzaamheden kon bouwen. De perfecte kavel vond hij aan de rand van een bos en hij hakte de knoop door: hier wilde hij wonen. Architect Jo Van Laere van ArchiWIJSS ontwierp het exterieur, waarna Tom invulling gaf aan het interieur van zijn eigen woning. Hij wist precies wat hij wilde, hoe hij het wilde en met wie hij wilde samenwerken. Het resultaat mag er zijn: een stoere villa met een modern interieur.


Hal

Modern interieur, villabouw, The Art Of living

Alle leverancieres van de hal

Gietvloer

DRT Gietvloeren

Ervaren van rust

Zen, dat is het eerste wat je voelt zodra je deze woning binnenstapt. Een modern interieur, de rijkdom aan daglicht, de open verbinding met de rest van de woning, de zachtgrijze gietvloer en het vele wit laten je de dagelijkse beslommeringen meteen vergeten. “Dat was precies wat ik in gedachten had”, vertelt Tom. “Al bij binnenkomst wilde ik rust ervaren. Dat hebben we ook bereikt door het maatwerk tot in de puntjes op elkaar af te stemmen.” Die rust wist Tom onder meer te creëren door voor een strakke, subtiele afwerking te kiezen. Dit kun je zien aan bijvoorbeeld de smalle deuren van ANYWAYdoors, die van vloer tot aan het plafond reiken.


Leefruimtes

Modern interieur, villabouw, The Art Of living

Alle leveranciers van de leefruimtes

Modern interieur, villabouw, The Art Of living

Strakke uitstraling

Bogaert Koken en Wonen uit Stekene begreep exact naar welke keuken Tom op zoek was. “Een zen-keuken, met een paar leuke accenten die past bij een modern interieur”, vertelt medezaakvoerder Gerry Waterschoot. “De keuze viel op een werkblad van dekton nature. Een materiaal met subtiele aders, heel wat chiquer dan een egale steen. Een materiaal dat de laatste tijd in opmars is, is laminaat. Het is van zeer goede kwaliteit en heeft een hoog gebruikscomfort voor keukenkasten en -panelen. Tegenwoordig kunnen we het laminaat naadloos verlijmen, dankzij nanotechnologie.” “Het is precies de super strakke keuken die ik wou”, vult Tom aan. In de hele woning is slechts één losse kast te vinden en dat is het tv-meubel. “Gemak dient de mens”, zegt Tom. “Ik vond het belangrijk dat mijn huis onderhoudsvriendelijk is. Door alle kasten in te bouwen, heeft de woning een cleane uitstraling.”


Wellness

Modern interieur, villabouw, The Art Of living

Alle leveranciers van de wellness

Badkamer

Hardenne

Wall art

Studio Bourgeat

Souterrain met zwembad

“Een van de wensen die ik had, was een zwembad. Ik ken veel aannemers in die branche en ben zelf al meer dan vijftien jaar gespecialiseerd in zwembadbouw. Ik heb al veel gezien en wist dus wat ik wou: een binnenbad in het souterrain. Dat was wel even een uitdaging. We hebben het souterrain meer dan vier meter diep moeten uitgraven en de vloer is een meter dik. Het kost wel wat, maar dan heb je ook wat”, zegt Tom. “Bovendien geniet je van een buitenbad maar een aantal maanden per jaar, terwijl je van een binnenbad het hele jaar door gebruik kunt maken.


Ontwerp exterieur

Modern interieur, villabouw, The Art Of living
Modern interieur, villabouw, The Art Of living

Twee gezichten

Deze stoere kubistische villa is er een met twee gezichten. Aan de voorzijde oogt de met roodbruine gevelstenen beklede kolos beschermend en indrukwekkend. Dat de villa verhoogd op het perceel ligt, maakt haar alleen maar imposanter. Wanneer we om de woning heen lopen, worden we verrast door een extraverte achterzijde, die volledig uit in zwarte, trespa kozijnen gestoken raampartijen bestaat. Hierachter bevinden zich de leefruimtes, die uitkijken op het bos.

 

Het leuke aan de bouw vond Tom dat hij als aannemer ook alle ins en outs kent. In totaal telt zijn woning meer dan 380 kuub beton – verwerkt in de kelder, de muren en de oprit –, vier kilometer aan elektrokabels en heeft de woning energielabel A. Bovendien heeft hij eigenhandig alle 130 led spotjes gemonteerd die zijn woning rijk is. Hoewel hij als aannemer erg betrokken bij de bouw van zijn eigen woning was, koesterde hij ook het volste vertrouwen in alle vakmensen en gaf hij zonder aarzeling het werk uit handen.

Editor: Media team

Datum: 24-06-2022

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Evelien de Raaff

Fotografie: German Bourgeat