Moderne woning | NANO Architecten, the art of living

Stoere moderne woning met ingetogen binnenste | NANO Architecten

Deze eigentijds, moderne woning, gelegen in een rustige villawijk, werd gerealiseerd door NANO Architecten uit Zonhoven. Een minimalistische vormentaal en een spannend lijnenspel kenmerken dit speelse volume, dat nergens de indruk geeft dat je naar een rechthoekige blok kijkt. Het is het resultaat van een knap staaltje moderne architectuur. The Art of Living sprak met Andy Gijbels, architect en oprichter van NANO Architecten.

 

Keuken: Interioo. Raamdecoratie: Wooninrichting Gielissen. Vloer: Gilbo. Haard: De Backer Haarden.

Moderne woning | NANO Architecten, the art of living

Raamdecoratie: Wooninrichting Gielissen.

 

Stalen deuren: ANYWAY doors.

 

Esthetisch en praktisch

Een van de wensen van de bewoners voor deze moderne woning was een minimalistisch kleur- en materiaalgebruik. Door dit ingetogen interieurontwerp, waarin geen enkel materiaal of geen enkele kleur uitgesproken sterk naar voren komt, is er ruimte voor variatie in aankleding door de jaargetijden heen. “Naar gelang het seizoen kunnen de bewoners kleur aanbrengen door middel van accessoires en andere sfeerversterkende elementen, bijvoorbeeld kussens in de zetels”, vertelt Andy. Niet alleen kreeg het interieur van de keuken en living een ingetogen karakter; ook het praktische aspect speelde een grote rol in de keuze voor bepaalde materialen.

Vloer: Gilbo. Deurklinken: Bminus.

Moderne woning | NANO Architecten, the art of living

Moderne woning | NANO Architecten, the art of living

Een ruimte om je terug te trekken

Op de verdieping bevinden zich de slaap- en badkamers. Er werden twee kinderkamers gerealiseerd, met daartussen de badkamer. Zo hebben ze ieder een eigen plekje om zich terug te trekken. Ook de bouwheer en -vrouw hechten waarde aan privacy. Hun slaapkamer bevindt zich aan de andere kant van de nachthal. Je betreedt de mainsuite via de dressing van waaruit je toegang hebt tot de en-suitebadkamer en het slaapgedeelte dat uitzicht biedt op de tuin en het naastgelegen fiets- en wandelpad. Andy: “Doordat je eerst de dressing betreedt, voelt de mainsuite bijzonder geborgen aan.” Ook op de verdieping is het materiaalgebruik in perfecte harmonie met het exterieur en de op maat gemaakte meubelen van het centrale leefgedeelte.

 

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Evelien de Raaff, geschreven voor magazine nr.2 2021
Fotografie: Dré Wouters

____
Wil je meer zien van Nano Architecten?


Gerelateerde artikelen

Categorieën

Hoofdmenu

Social Media

error: Content is protected !!