previous arrow
next arrow
Slider

Natuurlijk huis met stoer interieur | VRR Architecten 

Rustig wonen, maar niet achteraf gelegen. Het lukte de eigenaars van deze woning, vlak bij de Nederlandse grens. In eerste instantie zochten ze naar een bestaande woning en wilden ze niet bouwen, maar uiteindelijk vonden ze een kavel waar ze niet omheen konden. Richard van Rijen van VVR Architecten tekende een woning met een stoer interieur, die alle wensen van de opdrachtgevers samen deed komen. 

Groot en toch knus

Bij binnenkomst in de ruime hal valt direct een erker op, met in het midden een grote ronde tafel. Dit is het centrale punt van de woning. Via stalen deuren zijn de ruimtes met elkaar verbonden. De bewoonster vertelt: “Wanneer wij in de zithoek zitten en de kinderen in de tv-kamer, dan zitten we rustig, maar kunnen we ze toch in de gaten houden. Het is ook mooi dat de woning van buiten groot lijkt, maar van binnen heel knus aandoet.” Dit was een wens van de bewoners, waar de architect perfect op inspeelde.


“Het huis zit bomvol domotica en voldoet aan de hoogste EPB.”


Stoer interieur, VVR Architectuur, the art of living

Twee antieke, zandstenen schouwen met liftdeuren werden geïnstalleerd door C.W. Rustiekbouw.

Al het meubilair werd geleverd door Room 108. De stalen deuren van Volders bieden toegang tot de verschillende ruimtes.

Energiezuinige houthaard

Een prominent object in de zitkamer is een antieke zandstenen schouw, welke goed aansluit bij het stoere interieur. Aan de andere kant van de muur, in de TV-kamer, staat eenzelfde exemplaar. Ze zijn afkomstig uit oude huizen en werden hier geplaatst vanwege de klassieke sfeer die ze ademen. Een houthaard, in een duurzame woning als dit, is echter niet gewenst. Dit omdat het de energieprestatie- en binnenklimaateisen naar beneden haalt. Daar werd een oplossing voor gevonden. Een glazen plaat die wegschuift in de schouw zorgt ervoor dat de haard zowel open, als gesloten, gestookt kan worden.

Stoer interieur, VVR Architectuur, the art of living

Een echte mancave met uitzicht op een oude Porsche. De bar werd gerealiseerd door Tinus Toog.

Overal zijn fijne zithoekjes gecreëerd, zoals aan de lange eettafel in de keuken. Hier kunnen de bewoners televisie kijken of naar muziek luisteren. Het beeld en geluid werd aangelegd door Teletechnics. De bewoners wilden een stoer interieur en dat is in de keuken zeer gelukt.

Luxe wellness

De trap naar boven bestaat uit hetzelfde eikenhout als de vloer op de bovenverdieping. Hier bevinden zich de slaapkamers van de kinderen, een logeerkamer, de slaapkamer van de ouders met grote walk-in closet en een badkamer met wellnessgedeelte. Deze ruimte doet warm en luxe aan door het vrijstaande bad, de natuurstenen wasbak en een heerlijke sauna.

De houten vloeren van Inpa Woonwinkel bestaat uit de Eiken Rustiek B Duoplank en is puur geolied.

Stoer interieur, VVR Architectuur, the art of living

Naast een vrijstaand bad beschikken de bewoners ook over een heerlijke sauna, geleverd door Jan van Sundert.

De vloer werd geleverd door Bouwcenter Nelemans.

Stoer interieur

Terugkijkend op het jaren durende project, voelen de bewoners zich erg tevreden. “Je moet steeds goed vooruit werken, om te voorkomen dat je in tijdsnood komt. Ik was veel weg voor mijn werk, dus dat was een uitdaging”, aldus de bewoner. Richard kan dit goed begrijpen. “Als je de woning nu ziet, dan is het niet moeilijk om je een andere vloer voor te stellen. Maar als er alleen nog rode muren staan en de kozijnen er nog niet inzitten, is dat toch heel anders. Keuzes maken kan dan moeilijk zijn voor opdrachtgevers, hoewel we hen wel ondersteunen met plattegronden en 3D beelden.” “Hier wonen bevalt waanzinnig goed”, zegt de bewoner enthousiast. “We zijn helemaal gelukkig. Het is prettig wonen in een rustige, groene omgeving. Ik ben veel weg voor mijn werk en dit is heerlijk thuiskomen in een comfortabel huis.”

 

Tekst: Desiree Pennings
Fotografie: Jaro van Meerten

___

Wil je meer projecten zien van VRR Architecten?


Gerelateerde artikelen

Categorieën

Hoofdmenu

Social Media

error: Content is protected !!