Stijlvolle villa met ruimtelijke indeling en open haard

Magnus villas

Een ondernemend echtpaar besloot dat zij hun nieuwe woning in het teken van een intensief sociaal leven wilde zetten. Die wens leidde tot een villa met een licht en open karakter, waarin iedere ruimte beschikt over een eigen sfeer. Een woning bedoeld voor sociale interactie die aan de buitenkant toch rust uitstraalt. Wat zich uitte tot deze elegante, maar niet bombastische villa. De uitstraling heeft de woning te danken aan platte bakstenen, maar ook aan het suggestieve vermogen van de architecten. Het gebouw trekt de aandacht, maar men wordt niet afgeleid door de details, die er toch weldegelijk in verwerkt zijn.


Ruimtelijke verdieping

Open haard, Magnus villa’s, Stijlvol wonen, the art of living

Alle leveranciers van de woonkamer

Villabouw

Magnus Villas

Interieurmaatwerk

Jos Heylen nv

Ruimtelijke verdieping met open haard als blikvanger

Licht krijgt vrij spel in deze woning, vanaf de voordeur heb je ongehinderd zicht tot achter in de tuin en dit zicht wordt niet belemmerd door bijvoorbeeld zuilen, voor een prachtig uitzicht woning breed. Om het licht zijn gang te laten gaan is er bewust voor gekozen om een hal weg te laten. Je komt dan ook binnen aan de voorkant van het huis, in de salon met open haard, die uitloopt in de eetkamer. Ondanks de open indeling heeft toch iedere kamer zijn eigen sfeer, doordat overal iets anders te zien is. Het ontwerpen en bouwen van een villa is een ontwikkelingsproces, vanuit een basis ontstaat een steeds gedetailleerder concept. Het bouwen van zo’n woning is maatwerk en daarom is het belangrijk om er een partij als Magnus villas bij te betrekken, zodat zij het overzicht kunnen houden. Alleen zo kom je tot uniek resultaat.


Slaapvertrek

Open haard, Magnus villa’s, Stijlvol wonen, the art of living

Alle leveranciers van de bovenverdieping

Tuinarchitectuur

JOOS Tuinarchitectuur

Esthetiek en Functionaliteit

De trap verbindt het gelijkvloers met de bovenverdiepingen. Op de eerste kamer bevinden zich de slaapkamers en op de zolderverdieping komt een biljartkamer, die symbool staat voor het sociale aspect van de villa. Esthetiek en functionaliteit zijn dan ook perfect met elkaar in evenwicht in dit project. Het huis is dan ook bijzonder onderhoudsvriendelijk, dit geldt voor het onderhoud aan het dak, de gevels en het reinigen van het interieur. Het is een groot huis en als je er met tweeën is het niet zo vreemd dat je wil dat alles goed te onderhouden is. Dit geldt ook voor de tuin, die zich niet bepaald profileert door een weelderige plantengroei en voornamelijk uit gazon bestaat. Het zwembad is onderdeel van het decor, maar ligt er niet alleen voor de sfeer, er wordt ook vaak gebruik van gemaakt.

Dit project laat zien dat het eindresultaat er zeker mag zijn, maar dat de weg ernaartoe minstens net zo belangrijk is. Er is goed naar de wensen van de bewoners geluisterd; het sociale aspect, de open haard en de functionaliteit, alles klopt. Zodat zij nu met volle teugen van hun levensbestendige woning kunnen genieten.

Editor: Media team

Datum: 08-02-2022

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Jeroen Kuypers geschreven voor magazine nr. 4 2021

Fotografie: German Bourgeat