stijlvolle gevelbekleding, natuursteen, natuurgevelsteen

  • Natuurgevelsteen
  • Zuideropgaande 46A
  • 7913 TN Hollandscheveld

Stijlvolle gevelbekleding van natuursteen| Natuurgevelsteen

Natuursteen als gevelbekleding is een ontzettend geliefde in- en exterieurtrend, maar wat velen zich niet realiseren is dat natuursteen sinds mensenheugenis wordt gebruikt als bouwmateriaal. De beschikbaarheid, duurzaamheid, maar ook zeker het gebrek aan alternatieven leidden tot wereldwijde toepassing. Toen de baksteen was uitgevonden, werd natuursteen opzijgelegd. Het gebruik van natuursteen gebeurt nu vanwege de esthetische eigenschappen. De kleuren en structuren die natuursteen biedt zijn op geen enkele manier kunstmatig na te bootsen. Natuursteen middels platen en strips zorgt ervoor dat dit van nature logge materiaal eenvoudig te gebruiken is. Natuurgevelsteen is een expert op dit gebied!

natuursteen, natuurgevelsteen, gevelbekleding

De voordelen

Natuursteen heeft ontzettend veel voordelen: de steensoort is duurzaam en slijtvast, bestaat in unieke kleuren en structuren en heeft een karakteristieke uitstraling. Als je een statement wilt en durft te maken, dan is natuursteen daar zeer geschikt als gevelbekleding. Bij deze stijlvolle villa in Dronten is veelvuldig gebruikgemaakt van natuurgevelsteen. Het strakke stucwerk geeft de in gneis uitgevoerde natuurgevelsteen de kans om uit te blinken. Wanneer je je ogen samenknijpt, verlaat je direct het Hollandse klimaat en waan je je in Mediterrane sferen.

Dominantie versus accent

Er is hier gekozen voor een dominante aankleding voor de begane grond. Die keuze is logisch, want de zwaarte van je huis houd je graag zo dicht mogelijk bij de grond. De accenten zijn gelegd tussen de ramen en op de pilaren, om het beeld over de volledige breedte door te trekken. Dit zorgt voor eenheid en ritme. De kleur van de steen in de gevelbekleding is zeer natuurgetrouw met hier en daar een interessante, warme accentkleur. De carport van deze woning maakt deel uit van de woning zelf. Om die saamhorigheid te benadrukken is de buitenste wand volledig bekleed met natuursteen. Leuk feitje: in samenwerking met Dusseldorp BMW is de nieuwe BMW i8 Roadster en de vernieuwde BMW i3 gefotografeerd bij deze moderne villa. Modern en duurzaam was een perfecte match voor BMWi!

Tekst: Marlou Peters – Overkamp
Fotografie: Natuurgevelsteen

____

 


natuursteen, natuurgevelsteen, appartementencomplex, exclusief materiaal, prachtig, luxe uitstraling

 

____

Meer projecten zien van Natuurgevelsteen?