stijlvolle familiewoning, haagsche kunsthandel, kroonluchter, verlichting

  • Haagsche Kunsthandel
  • Nachtegaalspad 2
  • 3651 LM Woerdense Verlaat
  • Contact:
  • Tel.: +31 (0)172 409484
  • E-mail: info@haagschekunsthandel.nl

Stijlvolle familiewoning | Haagsche kunsthandel

Deze landelijk gelegen villa werd voorheen bewoond door een notaris. Na bijna 20 jaar leegstand verwierven de huidige eigenaars het pand en vatten ze ambitieuze renovatiewerken aan om het om te bouwen tot een gezellige, stijlvolle familiewoning. Met respect voor oude, architecturale details en aandacht voor huiselijkheid en comfort. Absolute blikvangers zijn de talloze imposante kroonluchters van de Haagsche Kunsthandel.

Authentieke details

De oorspronkelijke notariswoning stond bol van de authentieke details. De houten binnendeuren, waarvan sommige onder een boog en voorzien van glas, werden deels behouden en deels vernieuwd. Ook een aantal plafonds in houtsculptuurwerk bleven behouden, net als de mezzanine met indrukwekkende boekenkast over de hele lengte. De leef- en eetruimte bleef open tot in de nok, met zichtbare balken. Dit zorgt, samen met de hoge ramen, voor een warm, lichtrijk en majestueus ruimtegevoel in deze stijlvolle familiewoning.

 

Statigheid

Boven de openhaard met marmeren schouw werd het bas-reliëf, een wapenschild met Latijnse inscriptie, behouden. Ook de oude leistenen vloeren dragen bij tot het gevoel van statigheid. De aanwezige radiatoren werden overal vervangen door mooi versierde, nieuwe gietijzeren exemplaren naar oud model. De radiatoren werden geschilderd in zachte grijze, grijsgroene en witte tinten, volgens de sfeer van de ruimtes waarin ze zich bevinden. De regelkranen in messing zorgen voor een extra authentieke toets in de stijlvolle familiewoning.

Mis van oud en nieuw

Ook de keuken van de stijlvolle familiewoning werd een mix van oud en nieuw waarbij de donkere, houten plafonds werden behouden. Midden in de ruimte bevindt zich een imposant eiland met werkblad in corian en aangebouwde eettafel. Het spoelgedeelte is voorzien van zwart kraanwerk van Franke. Een rustiek ogend zwart SMEG gasfornuis met ingebouwde ovens maakt het plaatje compleet. De renovatiewerken doorheen de hele woning werden met zoveel zorg uitgevoerd dat het vaak moeilijk is om de echt authentieke details van de nieuw aangebrachte elementen te onderscheiden.

Imposante kroonluchters

Wat het interieur van deze stijlvolle familiewoning zo uitzonderlijk maakt, zijn de vele imposante kroonluchters en wandverlichtingen van de Haagsche Kunsthandel. De bewoners kwamen met hen in contact via het internet en waren meteen gecharmeerd door de tijdloze charme en uitstraling van hun maatwerk luchters in Swarovski kristal. Na bespreking op het bedrijf kregen de wensen van de opdrachtgevers concrete vorm en kon de productie van start gaan.

Lichtspel

Van op de nachthal tot halverwege de trap hangt een uitzonderlijk exemplaar dat bij invallend zonlicht zorgt voor een feeëriek, verrassend en veelkleurig lichtspel op de muren. Een tweede, imposante luchter hangt boven de tafel in de leef- en eetruimte. Wegens de openheid tot in de nok zorgde de grote hoogte ervoor dat het hangen van de luchter door de specialisten van de Haagsche Kunsthandel toch wel wat voeten in de aarde had.

stijlvolle familiewoning, haagsche kunsthandel, kroonluchter, verlichting

Versailles

Ook boven de salontafel prijkt een mooi exemplaar. Het lijkt wel alsof de luchters er altijd al gehangen hebben. De eettafel in de keuken van de stijlvolle familiewoning wordt sfeervol verlicht door twee lichtgevende kunstwerken in kristal. Het gaat hier meer bepaald om nieuwe interpretaties van de Maria Theresiastijl. Dergelijke luchters prijken ook in het kasteel van Versailles

.stijlvolle familiewoning, haagsche kunsthandel, kroonluchter, verlichting

 

Tekst: Philip Doutreligne
Fotografie: German Bourgeat

_____

Meer projecten bekijken van Haagsche Kunsthandel?