Stijlvol spelen met daglicht

daglicht

Stijlvol spelen met daglicht

Door de grote ramen van het nieuwbouwhuis valt het licht naar binnen. De zon schittert in je ogen en warmt je huid op. Wat een heerlijke manier om de dag te beginnen. Je stijlvolle binnenwereld is door het zonlicht verbonden met alles dat zich daarbuiten bevindt.

Er zitten veel voordelen aan een grote hoeveelheid zonlicht in je huis. Het is niet alleen stijlvol, maar het laat je ook goed voelen. Je wordt beter wakker en begint je dag frisser door in een huis met veel zonlicht te zijn. Ook bevordert het de aanmaak van belangrijke stoffen zoals vitamine D en de gelukshormonen endorfine en serotonine. Het is dus hartstikke goed voor je.

Al dat glas brengt niet alleen maar voordelen met zich mee. Het zorgt voor veel inkijk en veroorzaakt schitteringen. Zonlicht is fijn, maar hoe voorkom je schitteringen en zorg je dat je je werk kan blijven doen, je schermen kan zien en dat je niet bekeken wordt, zonder dat je compleet in het donker zit?

Kies de juiste raambekleding

Raambekleding is er in vele soorten en maten. Het vult de ruimte en voegt zo de nodige sfeer toe. Veel mensen denken vaak alleen aan verduisterende gordijnen, bijvoorbeeld voor in de slaapkamer. Maar er is meer keus. De juiste raambekleding is veelzijdiger dan alleen het verduisteren van een ruimte. Met de juiste zonwering bestuur en regel je het zonlicht. Zo voorkom je de nadelen, terwijl je wel de voordelen houdt.

Wanneer je veel last hebt van direct zonlicht, zijn plisségordijnen een goede keuze voor jou. Zogeheten top down bottom up plisségordijnen zijn erg geschikt voor het buitenhouden van hinderlijke zonnestralen. Je kunt ze voor het directe zonlicht schuiven zonder alles te blinderen. Zo kun je altijd goed je scherm zien. Kies voor een semi-transparante stof en laat, zelfs wanneer je hem helemaal sluit, nog wat zonlicht binnen.

Je kunt ook kiezen voor jaloezieën. Jaloezieën zijn erg veelzijdig in te zetten. Ze blokkeren zonlicht en zorgen ervoor dat je niet zomaar naar binnen kunt kijken. Door de grote keuze aan kleuren en materialen zijn jaloezieën geschikt voor elk interieur. Zo geven aluminium jaloezieën een industrieel gevoel aan de ruimte, terwijl houten jaloezieën het warm en huiselijk maken. Met de verschillende breedtematen van de lamellen kies je zelf hoeveel licht en inkijk je toelaat in je huis. Smallere lamellen zitten dichter op elkaar en laten zo minder ruimte over voor anderen om naar binnen te kijken. Een brede lamel laat meer zonlicht door en zorgt zo voor een beter verlichte ruimte. De beste keuze is degene die het beste bij jou en je situatie past.

 

____

Wil je nog meer inspiratie opdoen? Bekijk dan ook eens de andere blogs!


The Art of Living Online | Online redactie


The Art of Living Online is het inspiratie platform op het gebied van exclusief wonen & lifestyle. Op het online platform delen we trends op het gebied van wonen & interieur, nemen we je mee naar exclusieve events en laten we je de nieuwste hotspots zien waar jij als lezer optimaal van kan genieten.