Stijlvol rustiek met een verfijnde gedetailleerde uitvoering

Julie Steurbaut Interior Design

In Vlaams-Brabant in een gemeente die behoort tot de Brabantse Kouters in de Groene Gordel ligt deze villa waarvan het interieur werd ontworpen en vormgegeven door Julie Steurbaut, zaakvoerder van Julie Steurbaut Interior Design. Julie: “Ik ben een enthousiaste en ambitieuze interieurarchitect met een voorliefde voor design, reizen en kunst. Onze ontwerpen zijn tijdloos met gebruikmaking van veel natuurlijke materialen waarbij functionaliteit het uitgangspunt is. Ik begeleid opdrachtgevers bij het creëren van een thuis.” 


Inkomhal

Interieur design, villa, Julie Steurbaut Interior Design
Interieur design, villa, Julie Steurbaut Interior Design

In uiterste perfectie uitgevoerd 

Julie: “Een goed ontwerp begint met luisteren naar wensen, verwachtingen en uitgangspunten van opdrachtgevers. Dit maakt ieder project uniek. Van technische constructie tot esthetische vormgeving, van de keuze van materialen, kleuren, meubels, interieuritems tot decoratie; wij zorgen ervoor dat iedere opdracht tot in de puntjes wordt uitgevoerd. Zo bespreken we ook hoe lades en kasten ingericht moeten worden. Waar willen opdrachtgevers hun kruiden en olijfolie kwijt? Hoeveel meter opbergruimte is er nodig voor kleding, broeken, enzovoorts. Op deze manier kan ik de meest optimale indelingen ontwerpen. Achter het mooie plaatje schuilt altijd het praktische en functionele. Deze villa is nieuwbouw, maar er mochten tegelijkertijd wel wat ruwe kantjes aan zitten zoals oneffenheden in de baksteen en dieperliggende voegen. Ook binnen zijn er natuurlijke materialen gebruikt. Deze passen perfect bij mijn ontwerpen en keuzes voor materialen. Dit alles bij elkaar zorgde voor een mooie match.” 

Een sfeervol welkom  

Op de begane grond van de onderkelderde villa bevinden zich de inkomhal, leef- en bijkeuken, living en bureauruimte. Het poolhouse bij het zwembad in de tuin heeft een overdekt terras met ingebouwde haard, een douche en omkleedruimte. Julie: “Het is belangrijk dat we in een vroeg stadium door de architect bij een nieuwbouwproject worden betrokken, zodat het ontwerp buiten en binnen op elkaar afgestemd wordt. Dat is in deze woning gebeurd. Bij binnenkomst in de inkomhal kijk je door een stalen glazen deur meteen door naar de keuken en de tuin. Het is een principe dat door de gehele woning is toegepast: elke doorgang biedt uitzicht op buiten. Op de vloer van de entree en de keuken ligt een beige natuursteen van Pietra dei Medici. Deze Italiaanse travertintegels zijn subtiel verouderd en de vloer krijgt hiermee zowel een authentieke als een moderne uitstraling. Deze steen komt terug in het gastentoilet en wordt doorgetrokken in de plinten van de hal. Deze plinten zijn hier, maar ook in de keuken ingewerkt in de muren en dit zorgt ervoor dat ze een eenheid vormen met de woning. 

 


Keuken

Interieur design, villa, Julie Steurbaut Interior Design

Alle leveranciers van de keuken

Maatwerk Interieur en Keuken

Kordekor

Kokendwaterkraan

Quooker Belgium

Natuursteen keukenblad

DILS | Fire • Stone • Wood

Mooie mix van momenten 

Eenmaal door de taatsdeur sta je in de keuken waar het marmer capraia verde de boventoon voert. Het is een licht marmer met golven van lichtgrijze tot donkergroene kleuren met hier en daar een lichtgeel accent. De donkergroene aders vormen een charmante verbinding met de landelijke omgeving rondom de woning. Julie: “De opdrachtgevers zijn levensgenieters die graag met familie en vrienden het leven vieren. Daar is deze keuken op ingericht. Achter de grote keukenwand van donker eikenfineer is alle keuken- en kookapparatuur weggewerkt door middel van een draai-in-schuifdeur. Op deze manier kun je verschillende looks en functionaliteiten creëren in de keuken. Zo zit er bijvoorbeeld een ontbijtnis in die open en gesloten kan worden. Het donkere fineer van de kastenwand is gezandstraald waarmee een mooie schakering van kleur ontstaat en dieperliggende nerven in het hout zichtbaar zijn geworden. Hiermee wordt een mooie dimensie aan de keuken toegevoegd. De kastenwand is ook een centraal interieuritem dat ruimtes op de begane grond op een natuurlijk manier met elkaar verbindt.” 


Woonkamer

Interieur design, villa, Julie Steurbaut Interior Design

Waar tijdloos en trendy elkaar ontmoeten 

Op de vloer in de living en de kantoorruimte ligt een lichte eiken parketvloer. De planken lopen evenwijdig aan de gashaard. Deze haard heeft aan drie zijden glas zodat je van verschillende kanten van het vuur kunt genieten, vanaf de eettafel maar ook vanaf de bank. De metalen wangen van de haard zijn diagonaal geplaatst zodat de haard een dieper gelegen detail in de kamer vormt. De multifunctionele wandkasten hebben, net als in de keuken, draai-in-schuifdeuren met daarachter een barkast en tv. Julie: “De meubels in de living zijn tijdloos, met warme en rijke materialen in natuurlijke kleurencombinaties. Door middel van eigentijdse interieur items creëer je een bepaalde speelsheid in de kamer, terwijl de basiselementen kwalitatief van hoog niveau zijn. Een pivoterende deur biedt toegang tot de werkkamer. De ovalen marmeren eettafel is een meubelstuk dat al lang meegaat in de familie en vormt een krachtig statement om vertrouwd en nieuw met elkaar te verbinden. De gordijnen zijn gemaakt van trans-lucent linnen. Op deze manier heeft de woning altijd voldoende licht terwijl de privacy in de avond gewaarborgd blijft.” 


Slaapkamer

Interieur design, villa, Julie Steurbaut Interior Design

Rust en regelmaat 

Op de eerste etage zijn drie kinderslaapkamers gesitueerd met eigen badkamer en apart toilet. Een grote slaapkamer met inloopkasten en bijbehorende badkamer is voor de ouders. Jullie: “Twee afgeronde deuropeningen op de eerste etage zijn een knipoog naar de pastoriestijl waarin de woning is gebouwd. De ouderslaapkamer kom je binnen via de doorloopdressing. De vormgeving en witte kleur van deze larikshouten geborstelde kasten zijn neutraal, terwijl ze door de bewerking een warm geheel vormen. De slaapkamer is tot in de nok open waarbij een aantal balken in het zicht blijven. Het geheel is sober gehouden in een aantrekkelijke hotelsfeer.” 

Een witte stalen schuifdeur geeft toegang tot de badkamer die is uitgevoerd in wit carraramarmer. Een Italiaanse marmersoort die ook wel bekend is van niemand minder dan Michelangelo’s David. Julie: “De opdrachtgevers waren heel gelukkig met het geheel. Het zijn mensen die veel reizen en zichzelf nu betrappen op het feit dat ze vaker thuis willen blijven. Dit is voor hen de grootste verandering. Voor ons is het een van de mooiste complimenten die je als interieurarchitect kunt krijgen.” 

Editor: Media team

Datum: 21-05-2023

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Cai Vosbeek

Fotografie: Stéphanie Mathias