uitgelicht_stijlvolinterieur_NikoWouters4
uitgelicht_stijlvolinterieur_NikoWouters2
uitgelicht_stijlvolinterieur_NikoWouters3
uitgelicht_stijlvolinterieur_NikoWouters1
previous arrow
next arrow

Stijlvol interieur | Niko Wauters

Op een kruispunt en ingebed tussen 2 straten bevindt zich dit op het westen gerichte perceel van ruim 4.000 m2. Rekening houdend met de toestand van het terrein, met name een aantal bomen die gerooid moesten worden én een niveauverschil van ongeveer 2 meter over de hele breedte, ontwierp architect Niko Wauters er een bijzonder ruime en lichtrijke woning in een wel heel strakke en minimalistische vormentaal. Binnen vind je een stijlvol interieur dat op naam staat van de befaamde Kevin Desmet.

stijlvol interieur, Niko Wouters, the art of living

Leverancier en plaatsing haarden: Standard AHZ. Sauna op maat: Hanolux.

 

Logische looplijnen en zichtassen

Achter de lange witte gevelmuur werd een carport met tuinberging geïntegreerd, onzichtbaar vanaf de straat. Hiermee omzeilde de architect het archetype van de tuinberging als losstaand en vaak storend gebouwtje. De sobere voordeur is van Reynaers Aluminium. Het loopvlak naar de voordeur werd, net als het terras achteraan, in gepolierd beton uitgevoerd en daalt enkele treden af voor het binnenkomen. De structuur van de woning neemt bijna de volledige breedte van het terrein in beslag en presenteert zich als een laag en langgerekt volume dat ter hoogte van de voordeur verspringt.

stijlvol interieur, Niko Wouters, the art of living

Concept & domotica: Bits & Bytes. Klimaatbeheersing: Venti Construct.


“Eenvoud en samenhang van materialen en kleuren waren bepalend voor het gevoel van rust”


stijlvol interieur, Niko Wouters, the art of living

Interieurarchitect: Kevin Desmet.

 

Snijpunt van assen

De inkomhal vormt het snijpunt van twee assen. Om dit snijpunt te accentueren werd in de inkomhal een donkere box geïnstalleerd waarin een gastentoilet, de keuken en diverse kasten ondergebracht werden. Deze box zorgt tevens voor de afscheiding met open leefruimten en is achteraan voorzien van een ontbijtkast en een ontbijttafel. De twee assen geven een makkelijke en logische toegang tot alle ruimtes en functies in de woning.

stijlvol interieur, Niko Wouters, the art of living

Aluminium buitenschrijnwerk: Vossal NV. Sierpleisterwerken + binnenbepleistering: Consteca. Architect: Niko Wauters architecten. Tuinarchitect: Filip Van Damme Tuinarchitect. Tuinaanleg: BMS Groep.

 

Charmante inrichting

De bewoners wilden een stijlvol interieur: veel zwart, marmer en slimme oplossingen. In de living is door een glaswand de imposante whiskycollectie van de eigenaar zichtbaar. Door middel van een witte pivoterende wand kan deze helemaal aan het zicht onttrokken worden. Een wit kastenvolume bevat een gashaard en een schuifdeur die het tv-scherm verbergt. Onder de haard een marmeren sokkel van Fior di Bosco marmer. Het rustige kleurenpalet en de ingetogen meubels zorgen voor een stijlvol interieur.

 

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Philip Doutreligne geschreven voor magazine nr.3 2020
Fotografie: Annick Vernimmen

____
Wil je meer projecten zien van Niko Wauters architecten?


Gerelateerde artikelen

Categorieën

Hoofdmenu

Social Media

error: Content is protected !!