B+ Villa's, the art of living, stalen taatsdeuren

  • b+ villas
  • Nieuwlandlaan 19
  • 3200 Aarschot

Stalen taatsdeuren | B+ Villa’s

Deze opvallende villa trekt de aandacht in de straat in de gemeente Kraainem. Met zijn c-vorm en stalen taatsdeuren wijkt deze woning af van de andere huizen in de omgeving. Terwijl de andere huizen samensmelten in de omgeving en de straat, is deze woning uniek door zijn geslotenheid. De focus ligt hier op de privé tuin waar mooie natuur te vinden is met een vijver die de bewoners hun benodigde privacy geeft.

De villa is met opzet afgesloten van de omgeving. De drukbezette bewoners willen thuis komen in een oase van rust. Een plek waar ze zich terug kunnen trekken en tot rust kunnen komen. B+ heeft het vertrouwen van de bewoners gewonnen om de bestaande villa te renoveren en het speciale karakter van de oude woning te respecteren.

B+ Villa's, the art of living, stalen taatsdeuren

B+ Villa's, the art of living, stalen taatsdeuren

 

Bijzondere binnenkomst

Bij binnenkomst valt je meteen een bijzonder aspect op van deze woning. De hal ligt lager dan het leefgedeelte. De ruime, lichte hal geeft een uitnodigend gevoel om verder op ontdekkingstocht te gaan. Je oog valt meteen op de opening zonder deur. Vanuit de hal zie je stalen deuren die je de mogelijkheid geven een klein deel van de woonkamer te zien. Vervolgens is er een kleine trap die je naar de living brengt. De villa heeft over het algemeen een licht kleuren palet, wat afstekend is met de donkere kleur van de stalen kozijnen. Om eenheid te creëren komt deze donkere kleur terug in de detaillering, bijvoorbeeld in de vloer en de leuning van de trap.

B+ Villa's, the art of living, stalen taatsdeuren

Stalen taatsdeuren

De aangebouwde eethoek en de keuken werd opengetrokken door grote raampartijen te vestigen die van grond tot plafond lopen. In deze ruimtes is er een enorme natuurlijke lichtbron en je wordt meegenomen door het groen van buiten. De buiten wereld is voor de bewoners van groot belang. Op deze manier verbindt je de tuin aan de woning. Voorheen waren alle ruimtes afgesloten van elkaar, maar B+ heeft er voor gezorgd dat de ruimtes meer open zijn en verbinding staan met elkaar. Wel met de juiste hoeveelheid privacy. Deze wens is ingevuld door overal in huis stalen taatsdeuren te plaatsen. Met de mogelijkheid de deuren te openen voor verbonden- en gezelligheid en te sluiten voor het behouden van de privacy.

Tekst: Celine Jacobs
Fotografie: b+ villas

___

Benieuwd naar de hele villa?