Stalen kozijnen, Perfect View Windows, the art of living

  • Perfect View Windows
  • Transportstraat 13
  • 6681 LP Bemmel

Stalen kozijnen | Perfect View Windows 

In het altijd bruisende Amsterdam staat dit schitterend gerenoveerde, historische pand. Het creatieve ontwerpbureau I+Y Interior architecture wist het geheel met veel smaak en oog voor detail te transformeren naar een bijzonder sfeervolle woning waarin oude en nieuwe elementen hand in hand gaan. De riante, uitgebouwde stadsvilla ademt een tijdloze elegantie die zichtbaar is in elke hoek van het pand en het bijgebouw in de tuin. De stalen kozijnen die de verbinding maken van woonhuis naar bijgebouw zijn een realisatie van Perfect View Windows.

Veel glas

Het hele huis werd gemoderniseerd en voorzien van een compleet nieuwe indeling. De in totaal vier verdiepingen zijn aan de achterzijde 2,5 meter uitgebouwd. De uitbouw over de eerste twee verdiepingen werd verfraaid met een enorme glazen pui en een vide, waardoor het pand een eigentijdse uitstraling heeft gekregen en er meer daglicht de leefruimtes, gesitueerd op de begane grond en eerste verdieping, bereikt. Een ander groot voordeel van stalen kozijnen met veel ramen is dat je ook een open verbinding krijgt. Optisch is je huis en buitenruimte dan een stuk groter en toch intiem.

Stalen kozijnen, Perfect View Windows, the art of living

Guesthouse

Aan de achterzijde bevat het pand een sfeervol aangeklede stadstuin, die qua stijl perfect harmoniseert met de rest van de urban villa. De gekozen materialen komen terug in het interieur. Zo ligt in de tuin hetzelfde natuursteen in identiek patroon als bij de entree. In de tuin bedacht I+Y een bijgebouwd dat gebuikt kan worden als guesthouse annex kantoor of TV room. Daarin is een in zwart uitgewerkte ruimte gecreëerd met een inloopdouche, toilet en wasmeubel. Die stoere look komt volledig tot zijn recht met de stalen kozijnen.

Stalen kozijnen, Perfect View Windows, the art of living

Visie

Perfect View Windows is de specialist op het gebied van onder andere ultra slanke stalen kozijnen, ramen en balustrades voor binnen en buiten. Met de producten die Perfect View Windows aanbiedt levert het bedrijf een minimalistisch design met de waardes van nu. Perfect View Windows beschikt over hun eigen productielijn aan binnenkozijnen, daklichten en trappen onder de naam Sta-Bi. De lassers van het bedrijf zijn gespecialiseerd in het fijne staalwerk en nemen enkel genoegen met de hoogste kwaliteit maatwerk.

 

Tekst: Marlou Peters – Overkamp
Fotografie: Jurrit van der Waal

___

Meer projecten bekijken van Perfect view windows?