St.Gerlach paviljoen Dennebos Flooring

Mecanoo architecten & Dennebos Flooring realiseerde St. Gerlach Paviljoen

Limburg heeft er sinds kort een onderscheidende, multifunctionele vergader- en conferentielocatie bij: Het St. Gerlach Paviljoen & Kasteelhoeve, onderdeel van Château St. Gerlach. Mecanoo architecten realiseerde dit prachtige project en schakelde Dennebos Flooring in voor de parketvloeren.

“Het ontwerp voor het St. Gerlach Paviljoen is voorzien van een vrijdragend dak met een mooie bocht. De gebruikte materialen zijn geïnspireerd op de natuurlijke omgeving van Limburg: mergelsteen, hardsteen en eik”, zegt Francine Houben, oprichter en creatief directeur van Mecanoo architecten. “Vanuit het paviljoen hebben de gasten uitzicht over het kasteel, de heuvels, de weide en de boerderij.”

De drie grote multifunctionele vergaderruimten in het state-of-the-art paviljoen kunnen afzonderlijk of gecombineerd worden gebruikt en bieden een unieke locatie voor een verscheidenheid aan vergaderingen en evenementen. De landhuisboerderij, een nationaal monument uit 1668, is gerenoveerd om kleine vergaderruimtes te huisvesten, evenals een café om te lunchen of koffie te drinken. Deze nieuwe openbare functie dient de lokale gemeenschap. Een intiem ‘dorpsplein’ tussen het paviljoen en de boerderij op het landgoed kan worden gebruikt als een buitenuitbreiding van de foyer.Camille Oostwegel sr., eigenaar van Château St. Gerlach: “Het St. Gerlach-paviljoen en de gerestaureerde herenboerderij vervolledigen en versterken het historische gebouwenensemble, waardoor het landgoed toekomstbestendig is en we nu zowel particuliere als zakelijke gasten optimaal kunnen ontvangen.”

Het interieurontwerpteam van Mecanno-architecten werkten samen met Dennebos Flooring, specialist van conceptuele parketvloeren. Voor het paviljoen heeft de architect een eiken Hongaarse punt voorgeschreven in de kleur W.07. Voor de overige ruimtes werd gekozen voor een Reclaimed eiken vloer in R.01.

St. Gerlach Paviljoen Dennebos Flooring

Fotografie: Sanne Linssen 

 

Meer projecten zien van Dennebos Flooring?

 

___

Contactgegevens:

  • Dennebos Flooring B.V.
  • Almelosestraat 85
  • 8102 HC Raalte