Sprekende details en rustgevende coherentie

Lievois Interieurarchitecten

Lievois Interieurarchitecten uit Sint-Niklaas ontwierp voor een woning in een groene omgeving aan de rand van een bos een smaakvol interieur met sprekende details. Functionaliteit en vorm vullen elkaar aan en drijven het conceptueel denken van dit succesvolle team. De esthetisch waardevolle ruimtes in combinatie met het gebruik van een beperkt aantal bijzondere materialen creëren een harmonische omgeving waarin het rustig en goed wonen is. 


Benedenverdieping

Concept, interieur, Lievois Interieurarchitecten, The Art of Living

Alle leveranciers van de benedenverdieping

Lichtplan & verlichting

AAVES

E-Installatie

Cinrey Elektriciteitswerken

Maatwerk interieur

Tony Vercauteren Interieur

Binnenhuisarchitect

Lievois Interieurarchitecten

Met brons en travertin 

Nog voor de architect de bouwaanvraag indiende, betrok hij de interieurarchitecten bij het uitwerken van de plannen en het indelen van de ruimtes. Dat gaf hun de kans om praktische aspecten van wonen, die het leven zoveel makkelijker maken, in het ontwerp te integreren. In de volledige woning komen een beperkt aantal weloverwogen materialen telkens terug: brons, travertin, olmfineer, microtopping, parket en kalkverf. Die coherentie brengt niet alleen rust, maar zorgt ook voor een klassieke flair en een vleugje luxe. Het brons is de rode draad waarop andere materiaalkeuzes zijn afgestemd. Dat is ook zichtbaar aan de buitenkant van dit landelijke huis waarvan de bronzen raamkozijnen opvallen als elegante blikvangers in de verder sobere gevels. Het brons laat zich binnen mooi combineren met de zachte travertin natuursteen waarin speels bronzen vlekjes opduiken. Ook het gebruik van stalen deuren op de benedenverdieping is een constante. 

Openheid en comfort 

In de stalen deuren van de inkomhal-zithoek en inkom hal-keuken zit kathedraalglas dat het daglicht binnenlaat, maar de verschillende woongedeelten ook van elkaar scheidt. Het hoge raam dat start in het salon loopt over de twee verdiepingen en trekt het groene bos naar binnen. De gezellige zithoek schaart zich rond een polyvalent meubel met een haard en televisie. De haard staat op een natuurstenen sokkel en heeft een lamellen achtergrond in metaal. Achter een schuifdeur zit de televisie. De interieurarchitecten zetten mee hun schouders onder de keuze van meubels, stoffen en kleuren. De comfortabele eetkamer profiteert van een geweldige ligging aan de tuin. Ook hier komen die aardse charmes van travertin en brons prima tot hun recht. Het elegante barmeubel zorgt voor die extra huiselijke toets. Het fornuis is het centrum waarrond de keuken is opgebouwd. Na het ontbijt gaat de deur van de ontbijtkast met koffietoestel voor de rest van de dag terug dicht. Er is een wijnkoelkastje geïntegreerd in het keukenmeubel. Dat maakt het leuk kiezen en schept wat plaats in de hoofdkoelkast. Het interieur trekt de volle ruimtes van het huis open en maakt volledige lengtes en hoogtes zichtbaar en voelbaar. Vanuit verschillende hoeken zie je telkens een glimp van het omringende en rustgevende groen waarmee de woning connecteert. Elk detail werd hier gewikt en gewogen en het eindresultaat is een mooi en samenhangend geheel met authentieke charme. 


Bovenverdieping

Concept, interieur, Lievois Interieurarchitecten, The Art of Living

:Alle leveranciers van de bovenverdieping

Binnenschilderwerken

P&M
Concept, interieur, Lievois Interieurarchitecten, The Art of Living

Een plek om te ontspannen  

De ruime badkamer oogt chique en heeft een hoog wellnessgehalte. Het bronzen kraanwerk is volledig ingewerkt. Achter de twee spiegels boven de lavabo’s zitten handige kastjes en in de waskoker kan je wasgoed kwijt dat onmiddellijk in het waslokaal op het gelijkvloers belandt. De verlichtingsarmaturen zorgen voor een perfecte belichting van het gezicht en helpen je ´s ochtends je make-up aan te brengen precies zoals je het wil. De microtopping op de wanden en de vloer loopt hier vanuit de nachthal mooi door en maakt het allemaal heel rustgevend. De kleurschakeringen van de natuursteen zorgen voor een levendig accent en voeden de natuurlijke en tijdloze look van de ruimte. De ovalen alleenstaande badkuip is deels omkast. Een lage bank biedt mogelijkheid om te zitten en je kan er je wellnessproducten op kwijt. De grote bronzen kraan die zich vanuit de vloer statig over het bad buigt is een eyecatcher. Een klein vierkant venster met afgeschuinde vlakken in de wand creëert een intieme sfeer. De volledig ingewerkte douche is voorzien van indirecte verlichting en van legplanken voor badproducten. De natuurlijke materialen, het warme brons en de comfortabele inrichting maken van de badkamer een heerlijke plek om te ontspannen. 

 


Exterieur

Concept, interieur, Lievois Interieurarchitecten, The Art of Living

Alle leveranciers van het exterieur

Architect

ARCAD architecten

Houten deur, gevelbekkleding Schrijn & (dak)Timmerwerken

Schrijnwerken van Remoortere

Buitenschilder- en kaleiwerken

P&M

Aluminium schijnwerk

Vinck ramen & deuren
Concept, interieur, Lievois Interieurarchitecten, The Art of Living

Verbodenheid met de woonkamer en de tuin 

De slaapkamer is geschilderd in de kalkverf die doorloopt vanuit de gang, maar dan net iets donkerder. Het parket is in olm en heeft een zachte, natuurlijke uitstraling net als het fineer van de wandkast. De kamer kijkt uit op de stilte van de tuin, weg van de straat. De open dressing komt uit op een grote wandspiegel die zorgt voor extra ruimtegevoel. De deuren van de kast zijn in olmfineer en hebben een elegante uitsnijding voor de handgrepen. Een laagje vernis beschermt dit veelgebruikte meubel. Tussen de kasten, aan het raam zit een zitbank. Je kan hier rustig de tijd te nemen voor het kiezen van je garderobe, er is geen haast bij. Het bureau situeert zich in een grote open nis die verticaal verbonden is met de woonkamer beneden en die doorloopt over de nachthal. De lichte, lange raamdecoratie bedient beide verdiepingen. Vanuit het bureau zie je over de leuning het salon. Elke kamer heeft aangepaste verlichtingselementen, vaak in warm en tijdloos brons. Er is aan alles gedacht.

Editor: Media Team RRO

Datum: 25-01-2024

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Hilde Berckmoes