Solero | Zweefparasols

4 tips bij de aanschaffing van een zweefparasol

Jaarlijks tellen we ongeveer 80 tot 90 zonnige dagen in Nederland. Het liefst genieten we hiervan in de schaduw, want wij Nederlanders hebben het al gauw te warm. We geven je vier tips, om er zeker van te zijn dat je de juiste zweefparasol kiest.

Solero Fratello luxe kantelbare zweefparasol in Naturel 3x3 meter

 

 1. Controleer of het doek van de parasol kleurvast is.
  Het kleuringsproces van parasol doek is allesbepalend voor de houdbaarheid van het pigment. Tijdens het geavanceerde kleuringsproces wordt het garen van Solero’s O’Bravia-doek tot in de kern van de vezel geverfd. Daarna wordt het pas verweven tot parasoldoek. Het doek is dus tot het diepste niveau gekleurd. Zoals een wortel niet alleen van buiten, maar ook van binnen oranje is. Doeken zonder kleurgarantie zijn enkel zichtbaar geverfd maar van binnen pigmentloos, zoals een radijsje.  Daarom zullen zij snel hun diepe kleur verliezen zodra het blootgesteld wordt aan de zon.
 2. Kies voor een frame van aluminium.
  Het gebruik van aluminium maakt een parasol licht en sterk. Dit biedt voordelen; voor u als gebruiker is de parasol goed te tillen en te verplaatsen, bovendien kan hij tegen een stootje. Aluminium heeft een hoge weerstand tegen corrosie, dit komt door de beschermende oxide laag die als vanzelf ontstaat op aluminium, deze laag beschermt het aluminium tegen de buitenlucht. Dit proces wordt door Solero versterkt door het aluminium te anodiseren. Dit is het kunstmatig aanbrengen van een oxide laag door een extra zuurbad. Hierdoor staat een nóg sterkere natuurlijke laag, waardoor roest tot het verleden behoort.
 3. Zorg dat de parasol gemakkelijk te bedienen is.
  Niets is zo frustrerend als een parasol die niet eenvoudig opent en sluit. Kijk daarom vooraf goed of de parasol die u op het oog heeft, opent met een push-up systeem, een lierwerk of een koord.
 4. Beschermt het doek tegen schadelijke UV-straling?
  Doeken van hoge kwaliteit vormen een prima bescherming tegen schadelijke invloeden van de zon. Door de aantasting van de ozonlaag worden er steeds minder ultraviolette stralingen gefilterd. Daarom is een kwalitatief doek met een optimale bescherming zo belangrijk.

 

 

Solero Parasols, Zweefparasols, tips, Helga van Keulen, blog

Helga van Keulen | Solero Parasols


Solero Parasols is gespecialiseerd in de ontwikkeling, verkoop en installatie van alle soorten parasols in het midden- en hogere segment. Het programma omvat dan ook een groot aanbod in typen en uitvoeringen, zowel voor de particuliere gebruiker als professionele toepassingen in de horeca.
__
Meer informatie over Solero Parasols?