Augustijns Keukens

  • Augustijns Keukens & Interieur
  • Kalmthoutsesteenweg 193, Wuustwezel
  • Kontichsesteenweg 35, Aartselaar
  • Antwerpse Steenweg 84, Lochristi

Softline-laminaat: perfect voor een stijlvolle keuken | Augustijns Keukens & Interieur

Klaar voor een nieuwe keuken? Uiteraard wil je dat alles een harmonieus geheel vormt. Er zijn heel wat materialen om uit te kiezen en bij Augustijns Keukens is telkens een breed assortiment, zowel wat werkbladen als keukenkasten betreft. In dit artikel lichten we één materiaal uit waar we echt trots op zijn: Softline-laminaat! We sommen de voordelen even voor je op.

softline laminaat, the art of living, augustijns keuken

Softline-laminaat is stijlvol en eclectisch

Bij laminaat denk je misschien meteen aan de typische houtstructuren die inderdaad erg stijlvol zijn. Bijvoorbeeld in een Scandinavisch getinte keuken is laminaat met een mooi houtprofiel perfect. Maar dat wil niet zeggen dat je per se voor klassieke laminaat met een druk profiel moet kiezen! Heb je bijvoorbeeld een witte keuken en wil je graag een contrast toevoegen? Dan is zwart Softline-laminaat ideaal. Het komt erop neer dat Softline-laminaat in diverse soorten kleuren bestaat. Het kan dus passen in elk interieur: landelijk, modern of tijdloos.   

Softline-laminaat is zacht en gebruiksvriendelijk

Softline-laminaat is een erg high-tech en relatief nieuw materiaal, dat bovendien zijn naam niet heeft gestolen: het laminaat wordt afgewerkt met een speciale, hoogwaardige bovenlaag die ontzettend zacht aanvoelt. Dat zorgt voor extra gebruiksgemak. Maar, dat is nog niet alles!  

Geen vlekken of vingerafdrukken

De meeste mensen houden van keukenkasten met een matte finish, alleen zijn ze bang dat vingerafdrukken daardoor extra zichtbaar zijn. Dat is niet het geval bij Softline-laminaat! Koken met de kleinsten is geen enkel probleem, want Softline-laminaat is volledig fingerprint proof! Je kan dus nog steeds voor een matte finish kiezen, zonder dat je bang hoeft te zijn voor vlekken en vingerafdrukken: het beste van twee werelden!   

softline laminaat, the art of living, augustijns keuken

Onderhouden zonder zorgen

Veel mensen zijn bang dat (matte) keukenkasten moeilijk schoon te maken zijn.  Dat is echter geen enkel probleem met Softline-laminaat: het is eenvoudig te reinigen en is ook vuil- en waterafstotend! Vuil blijft aan het oppervlak en dringt niet tot in de poriën. Schoonmaken is dus een fluitje van een cent. Bovendien wordt het materiaal ook niet beschadigd door oplosmiddelen die in schoonmaakproducten zitten. Vlekken en vuil zijn dus in een mum van tijd verdwenen. Vanwege de antistatische eigenschappen wordt ook stof tegengehouden en blijft het niet plakken op het laminaat.   

Duurzaam en krasvrij

Niet alleen worden stof en vuil afgestoten, ook krassen zijn geen probleem bij Softline-laminaat. Het materiaal is zowel bestand tegen harde klappen (bijvoorbeeld als je een kookpot laat vallen) als zachte streken, maar is vooral krasvrij! Dat wil dus zeggen dat je krassen aan de oppervlakte niet zult zien. Heb je toch een (dieper) krasje gevonden? Dat kan je dat eenvoudig verwijderen met behulp van een vochtige doek en een warmtebron! Je legt de vochtige doek op de kras en gaat er met de warmtebron (bijvoorbeeld een strijkijzer) voorzichtig over: de kras is verdwenen!    

Augustijns Keukens

Kies wat bij jou past

Je leest het: keuze te over! Je brengt zoveel tijd door in de keuken dat we ervan overtuigd zijn dat alles tot in de details moet kloppen. En dat geldt ook voor jouw keukenkasten. Wanneer je voor Softline-laminaat kiest, kies je voor een materiaal dat mooi, gebruiksvriendelijk en gemakkelijk in onderhoud is en bovendien erg lang meegaat.  

 

TekstMarlou Peters – Overkamp
Fotografie: Augustijns Keukens

____

Augustijns keukens

____

Meer projecten van Augustijns Keukens bekijken?