Wandsysteem, Metalura, the art of living

Slimme wandsysteem | Metalura

Een prachtige tuin wil je natuurlijke in elk seizoen kunnen bewonderen, maar op de koude winterdagen wil je vanuit je warme knusse huis kunnen genieten van het uitzicht. Dit was ook het idee van de eigenaar van deze nieuwbouwwoning. Twee jaar geleden kwam de eigenaar op het idee om een overkapping te maken tijdens de ruwbouw van zijn huis. Hij wilde dat deze overkapping met veel glas gemaakt zou worden. Hij schakelde hierbij de hulp in van Metalura. Metalura is de specialist in slimme glassystemen voor buiten, met onder andere dit prachtige wandsysteem.

Draai-/vouwsysteem

Nadat de eigenaar in contact was gekomen met Metalura, heeft het project pas echt van start kunnen gaan. Metalura plaatste 28 glazen panelen in de overkapping. Het draai-/vouwsysteem biedt flexibiliteit in de indeling van de panelen. De glazen panelen zijn gemaakt van oersterk, gehard veiligheidsglas en sluiten perfect aan. Dit wandsysteem is volledig in te klappen en kan in één hoek worden geplaatst. Dankzij een enkele verzonken rail die rondom de overkapping is geplaatst, is er altijd onbeperkte doorgang.

Wandsysteem, Metalura, the art of living

Vier seizoenen lang plezier

Met dit wandsysteem kun je in de winterdagen de panelen gesloten houden en kan je de openhaard aanzetten, of kun je in de zomerdagen de panelen openlaten om te genieten van het mooie weer. De vier zijden van glas zorgen ervoor dat de overkapping in ieder seizoen optimaal gebruikt kan worden. Het fijne aan dit systeem is dat wanneer de glazen panelen aan elkaar geschoven zijn, je een open ruimte creëert in je overkapping. Hierdoor ontstaat je een ruimtelijke tuinkamer die perfect in balans is met de woning. Dit zorgt ervoor dat je overkapping een heerlijke plek is om iedere dag optimaal van te kunnen genieten.

 

Tekst: Marlou Peters – Overkamp
Fotografie: Metalura

____


metalura, logo

____

Meer projecten zien van Metalura?