Slimme airco zorgt voor energiebesparing

Loxone

We kunnen niet ontkennen dat de afgelopen jaren de temperatuur langzaam aan het stijgen is ten gevolge van klimaatverandering. Dit uit zich in aanhoudende hittegolven en warme nachten. Een fijne airco lijkt dan ook dé oplossing, maar ook dit is een apparaat wat niet bevorderlijk werkt voor de opwarmende aarde. Er wordt verwacht dat zelfs in de koelere regio’s de kosten voor de airco hoger uit zullen vallen dan de verwarming. Om energie te besparen is het belangrijk dat gekozen wordt voor een vereenvoudigde bediening en de handhaving van een gezonde temperatuur. Maar hoe doe je dit? Loxone heeft de oplossing! 

Airco, domotica, Loxone, The Art Of Living

Deur- en raamcontacten

Het nadeel van de airco is dat het vaak gebruikt wordt terwijl ramen en deuren openstaan, hierdoor kan veel koele lucht ontsnappen en warme lucht binnenkomen. Dit heeft als gevolg dat de airco harder moet werken om de kamer op de gewenste temperatuur te krijgen en daar is meer energie voor nodig. Dit kan voorkomen worden door te kiezen voor automatisering. Kies voor de deur- en raamcontacten van Loxone en het binnenklimaat wordt perfect geregeld. De sensoren detecteren namelijk wanneer ramen en deuren openstaan en schakelen de airco dan automatisch uit.

Airco, domotica, Loxone, The Art Of Living

Automatisering van de temperatuur

Daarnaast is het met automatisering en de Loxone app ook mogelijk om de gewenste temperaturen van tevoren in te stellen. Dit kan zo specifiek als op bepaalde momenten van de dag. Op deze manier wordt efficiënt omgegaan met de airco en wordt energie bespaard. Dit zal niet ten koste gaan van het wooncomfort, het wordt juist op jouw levenswijze afgestemd.

Ga voor zonwering

Toch is slimme airconditioning niet de enige manier om energie te besparen. Denk bijvoorbeeld ook aan zonwering die voorkomt dat de ruimte warm wordt. Dit is ook volledig te automatiseren. Daarnaast zijn er nog meer componenten te verbinden aan het systeem van Loxone. Het zorgt ervoor dat jij jouw eigen behoeften beter gaat begrijpen, je eenvoudig je energieverbruik kunt verminderen of zelfs jouw energieverbruik kunt verschuiven.

Lijkt dit je wat? Neem dan een kijkje op de website van Loxone.

Editor: Celine Jacobs

Datum: 05-09-2023

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Redactie The Art of Living

Fotografie: Loxone