Slapen in Rotterdam: SS Rotterdam

∙ Deze #hotspot is een van de toppers in Rotterdam voor een unieke overnachting op een cruise! ∙

Steeds meer toeristen uit binnen- en buitenland weten de mooie havenstad Rotterdam te vinden.  De Maasstad is hot & happening en de vraag naar unieke hotels neemt toe. Van goedkoop tot heel duur en van urban tot heel chique: in Rotterdam is er voor ieder wat wils. Ik ga persoonlijk voor hotels die nét iets specialer zijn dan andere overnachtingsplekken. Ik neem jullie mee in een unieke ervaring op een Rotterdamse cruise hotel: SS Rotterdam.

SS Rotterdam
Benieuwd hoe de gasten in 1959 de eerste overtocht naar New York beleefden? Dan is dit schip echt een must-see om naartoe te gaan. Ik had er nog niet eerder van gehoord, tot mijn broertjes vriendin mij het hotel had getipt om daar is naartoe te gaan. Ik houd zelf niet van verassingen en ging natuurlijk meteen goochelen om de eerste indruk online te bekijken. Wow, zou die cruise er echt zo uitzien zoals ik op booking.com had gezien? The moment of truth… Samen met mijn man gingen we met de auto vanuit Brabant naar Rotterdam. Toen we aankwamen op de wal, was het enige wat je kon zien het reusachtige schip: de SS Rotterdam. Het was waar wat ik op internet had gezien, het schip zag er echt zo immens groot uit als op de plaatjes online. Dichtbij het schip hebben we onze auto geparkeerd waar je €15,- per dag voor moet betalen. Eenmaal aan boord, was de ervaring van het voormalige vlaggenschip van de Holland-Amerika Lijn heel indrukwekkend. We hadden beide het gevoel van hoe de eerste gasten in 1959 zich moeten hebben gevoeld: SUPER EXCITED! Meer weten over SS Rotterdam? Bekijk hier meer informatie…


Westcord Hotel
Het voormalige vlaggenschip van de Holland-Amerika Lijn en ervaar het zelf.Waar vroeger de hutten van het stoomschip waren, vind je nu de 254 kamers van het 4-sterrenhotel. Je kunt kiezen tussen één van de 6 kamertypes en overnachten in een fifties decor naar keuze: Original, Manhattan of Bahamas. Wij hadden de Manhattan superior room gekozen [ off course ;)] ; een echte fifties stijl in een moderne hut met originele patrijspoorten (ramen). Een fijne ruime kamer waar je mooi uitzicht had over de kade. SS Rotterdam is sinds 2013 onderdeel van WestCord Hotels. Per 1 januari 2015 is SS Rotterdam Meeting & Events ook toegevoegd aan de organisatie. Dat was ook te merken, er waren heel veel groepen en bedrijfsfeestjes gaande. Concluderend kun je er gezellig met je partner heen, maar ook voor een bedrijfsfeestje, verjaardagsfeesten of zelfs voor de tortelduifjes gaan trouwen! Toekomstige bruidsparen kunnen de verschillende zalen aan boord bezoeken, op zoek naar hún speciale locatie! Het SS hotel in Rotterdam staat op de website van Icono10 in de top 3 van bijzondere Rotterdamse hotels.

 

[ De foto’s van deze alinea zijn van SS Rotterdam ]

The crazy water ride
Het plan was om diezelfde avond naar het bruisende centrum van Rotterdam te gaan. We zijn via het schip naar het B-deck gegaan waar de watertaxi van Rotterdam ons heeft opgehaald. Wat een ervaring was dat. Die gast die de boottaxi bestuurde had zijn laatste tripje volgens mij. Hij scheurde er op los! Met een hoge snelheid zijn we met uitzicht op de Erasmus brug naar de Rotterdamse centrum kade beland. Daar zijn we heerlijk Turks/Arabisch gaan eten bij Bazaar. Echt een aanrader, super lekker gegeten daar! Het was daar zo druk, een echte hotspot in Rotterdam voor lekker eten en drinken! Na het eten hebben we de avond afgesloten met een mooie wandeling in Rotterdam centrum langs al de indrukwekkende architectonische beauty’s.

__

Benieuwd naar een nachtje slapen bij deze hotspot? Klik hier!

See you !

 

 

[ Sarah is de online hoofdredacteur van The Art of Living Online platformen ]
Meer blogs van Sarah lezen? De volgende blog wordt om de twee weken gepubliceerd, stay tuned!

Volg me ook op instagram!