Ensuite badkamer, Slaapkamer, Bad, Bed, Douche, Inspiratie, Icoon.be

Unieke slaapkamer met ensuite badkamer | Icoon.be

In de slaapkamer wordt enorm veel tijd doorgebracht, daarom is het dan ook één van de belangrijkste ruimtes in een woning. Aangezien het gemiddelde acht uur slaap is per nacht, wat een derde is van een dag, is het van cruciaal belang dat deze ruimte fijn is ingericht. Ontspanning staat hierbij centraal, waardoor de omgeving ook prettig moet zijn en rust moet uitstralen. Zorg er daarom voor dat de inrichting een vertaling is van jouw eigen persoonlijkheid, het mogelijk is om de lichtinval te veranderen en dat het natuurlijk uiterst comfortabel is om in deze ruimte te vertoeven. In deze woning van Icoon.be is dit allen op een optimale manier gerealiseerd, waardoor uiteindelijk een prachtige slaapkamer met ensuite badkamer is ontstaan. Lees snel verder!

Totale openheid

De betonnen gevelelementen aan de voorzijde van deze woning verhullen exact al wat er aan de binnenzijde speelt. Het beton loopt vloeiend over naar het interieur, waarbij aan de achterkant een prachtige slaapkamer met ensuite badkamer te vinden is. Doordat er in de woning geen officiële wanden zijn geplaatst, is er totale openheid in de ruimtes wat ervoor zorgt dat de balustrade van de trap een scheiding is tussen de keuken en de master bedroom.

Ensuite badkamer, Slaapkamer, Bad, Bed, Douche, Inspiratie, Icoon.be

Prachtig geheel

De betonnen tegels zijn, net zoals in de rest van de woning, in de slaapkamer met ensuite badkamer gerealiseerd op de vloer, maar ook op de muren en het plafond. Hierdoor lopen de voegen exact in elkaar over, wat ervoor zorgt dat er vanuit elk mogelijk standpunt de ruimte van top tot teen een prachtig geheel vormt. Om meer natuurlijk lichtinval in de slaapkamer te verkrijgen is er een grote, cirkelvormige opening in het betonnen dak gerealiseerd.

Ensuite badkamer, Slaapkamer, Bad, Bed, Douche, Inspiratie, Icoon.be

Ensuite badkamer, Slaapkamer, Bad, Bed, Douche, Inspiratie, Icoon.be

Ronde vormen

Exact dezelfde cirkel, maar dan in een kleiner formaat is twee keer in het plafond gerealiseerd van de slaapkamer met ensuite badkamer. Hierin is de douche geplaatst, net zo goed als dat de cirkel in de vloer onderdeel is van de waterafvoer. Het bad is daarentegen aan de voorzijde van het bed gerealiseerd, maar bestaat tevens ook uit een ronde vorm. In tegenstelling tot het strakke beton, zorgen deze vormen voor speelsheid in deze ruimte.

Ruimte en privacy

Dankzij de lichte kleuren uit hetzelfde kleurenpalet heeft deze slaapkamer met ensuite badkamer een rustige uitstraling gekregen, waardoor het ook de perfecte plek is om optimaal te ontspannen. Door de glazen wanden en het minimum aan accessoires is er ook veel ruimte gecreëerd, waarbij het zelfs mogelijk is om op te tuin uit te kijken tijdens het douchen. Voor wat meer privacy kunnen de prachtige gordijnen natuurlijk ook gesloten worden.

Ensuite badkamer, Slaapkamer, Bad, Bed, Douche, Inspiratie, Icoon.be

 

Tekst: Marieke Mulder
Fotografie: Fotografie Evenbeeld

____

Ben je benieuwd naar de hele woning?