• JASNO
  • Lange Voren 25
  • 5521 DC Eersel

Shutters in 19e eeuwse stadswoning | JASNO

Veel high-end woningen worden gerealiseerd met raambekleding van JASNO. Vooral de shutters zijn enorm gewild! Ze zijn eenvoudig in een andere stand te zetten en het maatwerk valt altijd subliem weg in of op het kozijn. Daarnaast zijn ze ook heel ooglijk; vooral de zwarte exemplaren zijn echte statement pieces. In deze woning in Oost Vlaanderen is de gehele woning aangekleed met shutters. De bewoners zijn maar liefst vijf jaar bezig geweest om deze oude stadswoning uit de 19e eeuw in ere te herstellen. Het resultaat is werkelijk verbluffend!

Perfectie tot in het kleinste detail

Binnen de woning valt direct het hoge plafond op. Ook alle authentieke details, die met veel zorg zijn gerenoveerd, zijn een lust voor het oog. Zo komen we in de moderne zitkamer op de begane grond waar de strakke boekenkast over de hele lengte een mooi contrast vormt met de klassieke glas-in-lood schuifdeuren. Maar liefst 4 weken heeft het geduurd om het glas-in-lood te herstellen. Aan perfectie geen gebrek. In deze moderne ruimte hebben de bewoners gekozen voor witte shutters met een 63mm lamel (silent view). Een goede match met de sfeer in de ruimte en ook zeer praktisch aangezien deze kamer direct aan de straatzijde is gelegen. De bewoners sluiten vaak de onderste panelen van de shutters zodat er geen inkijk van buitenaf mogelijk is. Zo kunnen zij hier ongestoord een boek lezen en toch nog genieten van voldoende daglicht.

Imposante Matte Black shutters

Via een authentieke trap gaan we een verdieping hoger waar de keuken en woonkamer te vinden zijn. De imposante shutters in de uitvoering Matte Black met lamelmaat 63mm vallen hier meteen op en zorgen voor een aangename sfeer. De shutters voor de tuindeuren zijn geplaatst op een rail waardoor ze makkelijk open en dicht kunnen worden geschoven. Vooral qua functionaliteit en comfort bieden de shutters een enorme upgrade. Zo kunnen de 12 vlakken, verdeeld over de vier panelen, los van elkaar bediend worden.

Stoere jaloezieën met brede ladderband

In het gedeelte bij de eettafel is ervoor gekozen om de vier hoge ramen te voorzien van blinds met een 38mm ladderband; ook uitgevoerd in de kleur Matte Black met een lamelbreedte van 50mm. Dit is een mooie match met de shutters aan de tuinzijde. Chapeau voor de bewoners die deze oude stadswoning met veel passie hebben getransformeerd tot een oogverblindend pareltje.

Tekst: Marlou Peters-Overkamp
Fotografie: Jasno

____

Shutters, Raamdecoratie, Interieur, Luxueus, Exclusief

____

Meer projecten bekijken van JASNO?