Sfeervolle nieuwbouwvilla, Thomas de Gier, luxe, nieuwbouw, warme tinten

Sfeervolle nieuwbouwvilla | Thomas de Gier

Thomas de Gier is een interieurarchitect en viert dit jaar zijn jubileumjaar, een mooier moment voor een presentatie van zijn werk is er niet. Hij heeft een exclusief interieur ontworpen voor een sfeervolle nieuwbouwvilla gelegen in een Belgische grootstad.

Mooi totaalplaatje

In samenwerking met VVR Architecten hadden de opdrachtgevers al een eigen ontwerp gerealiseerd voor hun nieuwe woning. Ze liepen enkel tegen het interieur aan, daarom hebben ze interieurontwerper Thomas de Gier meegenomen in het project zodat er een mooi totaalplaatje zou ontstaan. De opdrachtgevers zijn gevallen voor de aansprekende ontwerpstijl. Een warme en gezellige sfeer in combinatie met industriële elementen werd dan ook toegepast in het interieur. De indeling werd aangepast op de levensstijl van de opdrachtgevers, ze hebben twee kleine kinderen, dus een aparte speelhoek was wenselijk. Ook een leefkeuken met een grote eettafel en een gezellige zithoek die ruimte bieden aan groot gezelschap stonden op het verlanglijstje.

Sfeervolle nieuwbouwvilla, Thomas de Gier, luxe, nieuwbouw, warme tinten

De bewoners wilden graag een grote leefkeuken en die kregen ze. Robert van Sundert Interieur leverde de handgrepen voor de kasten.

Sfeervolle nieuwbouwvilla, Thomas de Gier, luxe, nieuwbouw, warme tinten

Sfeervolle nieuwbouwvilla

Thomas vertaalde de uitgangspunten in enkele concepten waarvan de beste elementen werden samengevoegd in een definitief ontwerp. Hierin wordt de ruimtelijkheid van de villa perfect benadrukt en zorgen warme elementen voor een aangename woonsfeer. Het ontwerp is een mix van diverse stijlkenmerken waarbij traditioneel en modern één worden. Daarnaast is er gekozen voor een contrasterend kleurenpalet van donkere en lichte tinten. Het geheel tekent mooi af bij de groene omgeving van de vele landerijen.

Sfeervolle nieuwbouwvilla, Thomas de Gier, luxe, nieuwbouw, warme tinten

De eigentijdse meubelen zijn afkomstig van Keijser & Co, die mede zorgen voor de warme sfeer.

Warme entree

Deze aansprekende stijl ervaar je meteen bij binnenkomst van de grote hal. De combinatie van glazen wanden, houten treden en staal zorgen ervoor dat de hal allure uitstraalt. De aangrenzende woonkamer is ingericht met een grote bank en een hoge maatwerk kast met open structuur. Ook hier is een helder kleurenpalet meegenomen in het ontwerp, de muren hebben een donkere tint gekregen in tegenstelling tot de white wash visgraat vloer. Een doorkijkhaard zorgt voor onderbreking in de grote ruimte. De keuken bestaat een combinatie van grote gebaren, houten elementen en stenen details. Achter de keuken is een speelkamer gerealiseerd waardoor de kinderen een eigen ruimte hebben maar toch dicht bij hun ouders zijn.

Sfeervolle nieuwbouwvilla, Thomas de Gier, luxe, nieuwbouw, warme tinten

Het dak werd prefab geleverd door Topvorm Prefab.

In de woning werd veel gebruik gemaakt van glas, dat werd geplaatst door Overveld Glas.

Hotelsuite allure

De eerste etage is ingericht met de slaapvertrekken. De master bedroom heeft een ensuite badkamer en een inloopkast, het geheel is verwezenlijkt in een open structuur met lange zichtlijnen. Door het gebruik van zachte, natuurlijk tinten in combinatie met luxe stoffen wordt er een oase van rust gecreëerd. De badkamer is ingericht met een inloopdouche en een groot ligbad. Hiervoor zijn Belgisch hardsteen en hout gebruikt. Opvallend element is het brons-gouden stucwerk, wat het idee geeft van een enorme rijkheid.

De donkere kleur van het bed vormt een mooi contrast met de white wash vloer.

Sfeervolle nieuwbouwvilla, Thomas de Gier, luxe, nieuwbouw, warme tinten

De gouden wandbekleding in de badkamer en toiletten werd aangebracht door Wendy Schoenaker decorateurs.

Jan van Sundert leverde de keukenapparatuur en het sanitair voor de badkamer.

Tijdloze ruimtes

Op de eerste etage bevinden zich ook nog de kinderkamers en een tweede badkamer. Op zolder werd nog een aparte fitnessruimte gecreëerd. “Belangrijk was dat alle ruimtes tijdloos zouden zijn, zodat ze niet snel verouderen”, aldus Thomas. Het realiseren van het project is goed verlopen en beide partijen kijken er met veel plezier op terug.

Trap Overveld glas en Topvorm Prefab.

 

Tekst: Dana Otten
Fotografie: Jaro van Meerten

____

Wil je meer projecten van Thomas de Gier bekijken?

 


Gerelateerde artikelen

Categorieën

Hoofdmenu

Social Media

error: Content is protected !!