eetkamer, the art of living, luc de beir, sfeer, woonkamer

Sfeervolle eetkamer | Luc de Beir

De villa van architect Luc de Beir en zijn vrouw Diane de Beir is gevestigd in het mooie Knokke. Aangezien Knokke een van de bekendste badplaatsen van België is, kun je je wel voorstellen hoe prachtig deze woning perfect in de omgeving past. Met strak gestucte wanden met aluminium bekleding en een rieten dak is het werkelijk een plaatje. Net als de woning zijn ook de sfeervolle eetkamer en strakke woonkamer in balans met de omgeving. 

Organische vormen

De sfeer van het strand en de duinen wilden ze graag doortrekken in hun woning en dit begint al bij de voortuin. Er ligt een schelpenpad dat naar de voordeur leidt. Er zijn verschillende soorten gras en originele duinplanten geplant. Via een slingerweg kom je bij het huis, wat een gevoel van mysterie opwekt. Je gaat op ontdekkingstocht. De organische vormen in de tuin weerspiegelen de natuur, de beweging van het zeewater en de ligging van het zand. Om extra van de frisse zeelucht en rondvliegende zeemeeuwen te genieten, is er buiten een hangmat en een buitendouche geplaatst. Dit maakt de ervaring helemaal compleet.

De Stijl

Het interieur is volledig maatwerk en zelf uitgetekend. Hierbij hebben ze de honderd jaar oude kunststroming ‘De Stijl’ toepast. Het geblokte motief van Mondriaan is dan ook het thema in huis. Buiten dat je het motief terug ziet komen in het interieur, is ook de bovenverdieping ingedeeld in deze blokkenstructuur.

eetkamer, the art of living, luc de beir, sfeer, woonkamer

eetkamer, the art of living, luc de beir, sfeer, woonkamer

Eenheid

Familie de Beir heeft weinig gebruik gemaakt van verschillende materialen, om ervoor te zorgen dat er eenheid ontstaat. Zo zie je veel glas terug komen wat de villa transparant maakt. In de haardbank in de woonkamer en op de schouw in de keuken is het bijzondere Ceppo Di Gre natuursteen toegepast. Deze natuursteen steekt mooi af tegen de PU gietvloer. De schouw fungeert als scheidingslijn tussen de woonkamer en de sfeervolle eetkamer. Ook in deze bijzondere schouw zie je het Mondriaan motief terugkomen.

eetkamer, the art of living, luc de beir, sfeer, woonkamer

Warme uitstraling

Ondanks het strakke witte van de gietvloer heeft deze woning toch een warme uitstraling. Het gebruik van hout, de juiste accessoires en een palet met herfstkleuren versterkt deze uitstraling. De grote grijze bank is de eyecatcher in de woonkamer. Ook hier komt de warme uitstraling goed naar voren.

 

___

Tekst: Celine Jacobs
Fotografie: Dré Wouters

 

Benieuwd hoe de hele villa er uit ziet?