Decembertuin, tuinmeubelen, gezelligheid, warmte, luxe

Sfeervolle decembertuin

December, de maand van de feestdagen en bovendien de leukste tijd van het jaar. In de feestmaand kan een sfeervolle, warme tuin vol decoratie natuurlijk niet ontbreken. Daarom hebben wij voor jou een paar tips op een rijtje gezet waardoor je een echte decembertuin creëert!

De tuin winterklaar maken

De meeste bladeren zijn van de boom gevallen, het wordt steeds kouder en de dagen donkerder. De herfst is bijna voorbij. We kunnen ons gaan voorbereiden op de winter. Er moeten verschillende dingen gebeuren zoals bijvoorbeeld het terras opruimen. Het is verstandig de tuinmeubelen binnen op te bergen. Zo voorkom je vorstschade. Berg ook de tuinkussens droog en netjes op. Een tuinkast is hier de ideale oplossing voor. Ook tuingereedschap is erg geschikt voor in de tuinkast. Bescherm je gazon door de bladeren van het gras te harken, hierdoor valt er zonlicht op het gras en heb jij volgende zomer weer een mooie groene tuin.

Sfeervolle tuin

Het is belangrijk om sfeer in je tuin te creëren. Hierdoor krijg je het gevoel van de gezellige feestmaand. Breng bijvoorbeeld sierverlichting aan in de bomen en tussen de struiken. Potjes met waxinelichtjes of windlichten met kaarsen zorgen voor het fijne winterse sfeertje. Een kerstboom in de tuin maakt het helemaal af. Hang hier nog een paar slingers en verlichting omheen, en jouw tuin is helemaal klaar voor de feestdagen.

Decembertuin, tuinmeubelen, gezelligheid, warmte, luxe

Decoreer de overkapping

Met kerst en oud & nieuw in aantocht is het aangenaam de overkapping om te toveren tot een plek vol met kerstsfeer. Het is leuk om aan de muur kerstverlichting, kerstkransen of andere decoraties te hangen. Een gezellige tafel hoort er natuurlijk ook bij. Leg daarom op de tafel bijvoorbeeld mooie vazen gevuld met kerstballen of maak een dienblad met mini kerstboompjes.

Zorg voor warmte

Niets is fijner dan warmte in december. Als je in deze maand buiten bent, wil je het zeker niet koud hebben. Zet daarom een vuurkorf in de tuin. Dit brengt veel warmte en gezelligheid met zich mee. Wil je onder de gezellige overkapping gaan zitten? Een vuurtafel is hier de ideale oplossing voor tegen de kou. Deze tafel houdt je lekker warm.

Al klaar voor december? Met deze tips heb jij straks een tuin vol met kerstsfeer, warmte en gezelligheid.

____

Meer informatie over Kees Smit Tuinmeubelen?