Sfeervol wonen in de natuur, KOON Architectuur, Toon Mennes, oprit, modern huis

Sfeervol wonen in de natuur | KOON Architectuur

Toon Mennes realiseerde deze villa die wordt omarmt door de natuur. Het perceel is een halve hectare groot maar er mocht slechts worden gebouwd op een stuk van vijftien bij zeventien meter. Voor velen een onoverkomelijk probleem maar voor architect Toon Mennes en de bouwheer een gewaagde uitdaging. Het resultaat is sfeervol wonen in deze villa met drie woonlagen die veel ruimer oogt én is dan ze met meer grondoppervlak geworden was.

Genesteld in de natuur

De villa bevindt zich in een bosrijke omgeving en ook het perceel bestaat merendeel uit flora. De wens van de opdrachtgever was om de wisseling van de seizoenen te kunnen beleven. “Het tapijt van bladeren in de herfst en winter is niet alleen mooier, maar ook heel wat onderhoudsvriendelijker” aldus de bouwheer.

Flexibiliteit als doel

Het doel was flexibiliteit: als het niet breder mag, kan het wel hoger. Ze is opgetrokken in de vorm van een vierkant. De voordeur situeert zich aan de zijkant van de woning en geeft toegang tot een ruime inkom. Het leeuwendeel van het gelijkvloers wordt in beslag genomen door een zeer royale  garage waarin plaats is voor niet minder dan zes auto’s. Aan de zij- en achterkant werd de garage verzorg van grote glaspartijen wat de ruimte erg licht maakt. De villa is uiteraard perfect geïsoleerd tegen koude en hitte, met vloerverwarming op alle verdiepingen, dus ook in de garage.

Sfeervol wonen

Voor de eerste etage wilden ze een loftgevoel creëren. Zo heb je vanuit de keuken zicht op de eetruimte, de woonkamer en het terras. De woonkamer beschikt over een gashaard voor een warme sfeer. Dit open karakter zorgt voor veel transparantie maar er is ook aan privacy gedacht. De master bedroom is direct verbonden met één van de twee badkamers. Beide badkamers zijn voorzien van dubbele lavabo’s, een toilet en een inloopdouche. Om al vroeg in het voorjaar tot ver in de herfst te genieten van de natuur, is er een overdekt terras met branders gerealiseerd.

Naast vloerverwarming heeft de villa een gezellige gashaard van AMA Haarden. De gordijnen werden geleverd door Intrento uit Lokeren. Van Havere uit Kapellen verzorgde het beeld en geluid.

Sfeervol wonen in de natuur | KOON Architectuur, keuken openleef keuken

De woning werd slim gemaakt met domotica van Niko Home Control. AABLOS parketvloeren vervaardigde de houten vloer.

Bij Orbit Lighting weten ze dat licht een grote invloed heeft op ons dagelijkse leven. Daarmee hielden ze ook rekening bij de verlichting voor deze woning.

Ook de badkamers bieden al het nodige comfort met dubbele lavabo’s en een inloopdouche.

Zomers genieten

De derde woonlaag is het dak, dat volledig etage is omgebouwd tot zomerterras. Deze etage is ingericht met als uitgangspunt dat je er een hele zomermiddag kan doorbrengen en niet voor elk wissewasje naar beneden moet. Dit resulteerde in een riant zomerterras dat van alle comfort is voorzien. Er is een complete buitenkeuken geïnstalleerd, zodat er werkelijk kan worden gedineerd en niet alleen gebarbecued. Afkoelen na een warme zomerdag? Ook hier werd voor gezorgd, er werd een luxueuze buitendouche geïnstalleerd.


“Mijn vader heeft echt een talent voor het vinden van geschikte locaties”


Sfeervol wonen in de natuur, KOON Architectuur, Toon Mennes, buitenkeuken, zomerterras, dakterras

De jacuzzi op het dakterras werd verzorgd door Silverspas.

Sfeervol wonen in de natuur, KOON Architectuur, Toon Mennes, alle seizoenen, terras, terras verwarmers

De villa heeft meerdere terrassen, zodat er in ieder seizoen optimaal genoten kan worden.

Definitie van woongenot

De bouwheer woont er nu al een aantal maanden met plezier maar hij sluit niet uit dat de villa in de nabije toekomst op de markt komt. De koper krijgt die dan inclusief de hele inrichting, een kant en klaar huis. Dat hij echter naar believen opnieuw kan indelen, als praktijk of simpelweg als woonhuis. Het is een villa voor levensgenieters, een pand waar sfeervol wonen centraal staat.

 

Tekst: Jeroen Kuypers
Fotografie: Alexander Barrels Visuals

____

Meer projecten zien van KOON Architectuur?