natuursteen, cosentino, the art of living

  • Cosentino The Netherlands
  • Florijn 6
  • 5751 PC Deurne

Schoonheid van natuursteen | Cosentino 

Met Dekton, Silestone en Sensa heeft Cosentino materialen ontwikkeld die de schoonheid van natuursteen vereeuwigen. Silestone beschikt over een zeer breed kleurenpalet en is kras-, vlek- en zuurbestendig, Dekton is daarnaast ook hittebestendig en Sensa heeft het uiterlijk van exotisch natuursteen. Kortom merken die mooi zijn en blijven. De materialen lenen zich bij uitstek voor gebruik in badkamer en keuken maar bijvoorbeeld ook als gevelbekleding. Wil je deze materialen live bewonderen, dan kan dat voortaan ook, want het bedrijf opende onlangs de deuren van hun gloednieuwe Cosentino City Amsterdam experience center.

natuursteen, cosentino, the art of living

Ervaar het materiaal

In hedendaagse keukens moet een werkblad aan veel verwachtingen voldoen. Het moet bestand zijn tegen de hitte van een pan die er achteloos op wordt geplaatst, tegen de kras van een mes en tegen dagelijkse vlekkenmakers als koffie of olijfolie. Cosentino City Amsterdam beschikken we over twee volledig uitgeruste keukens waar regelmatig kookdemonstraties zullen worden gegeven. De keukens zijn ingericht met hoogwaardige apparatuur van Gaggenau en kranen van Quooker. Hier kunnen bezoekers live zien wat het materiaal allemaal kan. 

natuursteen, cosentino, the art of living

Langdurig gebruiksgemak

Wie kiest voor een van de producten van Cosentino krijgt niet alleen de esthetiek die hem of haar voor ogen staat maar ook langdurig gebruikersgemak. Dat geldt niet enkel voor interieur-toepassingen als keukenbladen, maar ook voor bijvoorbeeld gevels bekleed met Dekton. Het materiaal is uv-bestendig en bestand tegen de elementen. Algen en zilte zeewind krijgen er geen vat op, het materiaal is zelfs graffiti-bestendig. Deze bestendigheid biedt ook projectmatig voordelen, vooral in de hospitallitysector waar onderhoudsgemak tijdwinst betekent en het zo ook een kosteneffectief materiaal maakt. Daarbij blijft Dekton er als nieuw uitzien. Door een bestendig en mooi blijvend product op de markt te brengen heeft Cosentino in zekere zin de fontein van de eeuwige jeugd gevonden, tenminste voor natuursteen. Dankzij de lange levensduur draagt het product aan de gebruikerskant bij aan een beter milieu. 

natuursteen, cosentino, the art of living

 

Tekst: Redactie The Art of Living
Fotografie: Cosentino

____

Cosentino

____

Meer projecten van Cosentino bekijken?