Schitterende woning met milieuvriendelijke huislift

Verolift

De opdracht was om ingrijpend in te spelen op de omringende ruimte en deze tegelijkertijd te bewaren en te versterken. Daarnaast werd “Het Straatje” van Vermeer gebruikt als inspiratiebron. Dit betekent dat gekozen werd voor een gesloten woning die tot slechts vierhoog reikt zodat de omgeving zo min mogelijk verstoord wordt. Toch verdwijnt de prachtige woning niet tussen alle andere. Daarnaast opent de gesloten gevel zich naar boven toe, waardoor genoten kan worden van royaal lichtinval. Naast dat de woning er prachtig uitziet, is het ook voorzien van hedendaags comfort middels een heuse huislift van Verolift.

Panoramisch uitzicht

Zoals al werd benoemd opent de woning zich naar boven toe. Hoe hoger jij je dan ook begeeft, hoe mooier het panoramische uitzicht is over een prachtige skyline. Om deze ervaring van boven naar beneden te kunnen ervaren werd een Gearless K-Motion lift met schuifdeuren geïnstalleerd. De liftkooi is grotendeels transparant. Daarnaast sluit de rest van het design volledig aan het interieurontwerp. Verschillende afwerkingen worden doorgetrokken in de huislift zelf en het design van de maatwerk huislift loopt op mooie wijze over in het grotere geheel.

Oase van rust

Deze K-Motion huislift verstoort op geen enkele wijze de omgeving. Niet visueel, maar ook niet auditief. Dit komt doordat de lift is voorzien van hijskabels die muisstil zijn en hij een aandrijving heeft die met betrekking tot het geluid nauwelijks opvalt. Hierdoor genieten de bewoners op ieder moment van een oase van rust. Om nog verder op de omgeving en het milieuvriendelijke aspect van de woning in te spelen is de huislift voorzien van energiezuinige ledverlichting, 98% recycleerbare materialen en een stand-by modus waarin de lift vrijwel geen energie verbruikt. Het is een groene keuze die niet alleen goed is voor de bewoners, maar ook de omgeving. Verolift heeft weer prachtig werk geleverd!

Editor: Media Team RRO

Datum: 28-02-2024

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Redactie The Art of Living

Fotografie: Verolift