SHADE, Exclusief, Verf, Designers

SHADE | Lancering exclusieve verfcollecties

Het nieuwe verfmerk “SHADE” lanceert exclusieve verfcollecties ontworpen door designers

SHADE is een nieuw verfmerk op de lijst. Het merk ontwikkelt exclusieve verfcollecties van professionele kwaliteit en werkt daarvoor samen met verschillende Nederlandse en Belgische designers. De hoofddesigner van SHADE is Chris Mestdagh, hij is bekend ontwerper van interieurdecoratie, meubels en bedlinnen. Voor SHADE ontwikkelde hij een unieke verflijn met 99 kleuren. Daarnaast creëerde ook Nederlands stylist, decorateur en kleurspecialist Johan Bak een eigen verflijn met 33 kleuren die in januari 2019 beschikbaar is.

Chris Mestdagh ontwikkelde een compleet nieuwe verflijn met 99 kleuren inpasbaar in elke interieurstijl. De inspiratie haalde hij uit zijn eigen omgeving: “Ik laat mij volledig leiden door mijn gevoel en vertrek van wat ik met mijn eigen ogen zie. Dat kan de zee zijn, maar even goed de gerechten die ik voorgeschoteld krijg tijdens mijn reizen.” Naast zijn eigen verflijn creëerde Chris Mestdagh samen met SHADE ook een eigen verfsoort: chalk paint. Die watergedragen krijtverf geeft muren en meubels een unieke matte velvet look.

Nieuwe verflijn Shade

Ook Nederlands stylist, decorateur en kleurspecialist Johan Bak ontwikkelde voor SHADE een unieke verfcollectie met 33 kleuren. De verflijn straalt een vintage sfeer uit van de jaren 60-70 en wekt een authentiek kleurgevoel op. “Monsieur Deux, waarop mijn kleurenwaaier is geïnspireerd, ligt mij nauw aan het hart, dus wou ik met deze verfcollectie de sfeer van dit project oproepen. Mijn inspiratie haalde ik bij iconische Franse producten zoals de zachtgele Comté kaas of een typische donkergrijze daklei.” De verflijn van Johan Bak zal in januari 2019 verkrijgbaar zijn.

Internationaal

SHADE werkt daarnaast ook onder meer samen met de internationaal gerenommeerde beeldend kunstenaar Piet Stockmans van de studio Pieter Stockmans. Zijn verflijn sluit nauw aan bij zijn werk als vormgever en toont een reeks van 10 voor hem kenmerkende blauwe en grijze verftinten. Die liggen eveneens vanaf januari 2019 in de winkel liggen.

SHADE, Exclusief, Verf, Designers

Interieur met een ziel

Manuelle van den Brande, de vrouw achter SHADE, is al 14 jaar actief in de sector als kleur- en verfspecialist. Haar ambitie is duidelijk: “Ik heb jarenlang mensen gelukkig kunnen maken door mee te denken over het kleurgebruik in hun woon- of werkomgeving. Dit gevoel wil ik nu vertalen in authentieke kleurenwaaiers en verfcollecties. Met SHADE wil ik anderen zin geven om te experimenteren met kleur en hun interieur zo een ziel te geven.

 

___

Meer inspiratie of informatie over SHADE?