scandinavische keuken, keuken, augustijns keukens, the art of living

  • Augustijns Keukens & Interieur
  • Kalmthoutsesteenweg 193, Wuustwezel
  • Kontichsesteenweg 35, Aartselaar
  • Antwerpse Steenweg 84, Lochristi

Scandinavische keuken | Augustijns Keukens & Interieur

Of je nu graag een modern of landelijk interieur wilt, hout is verkrijgbaar in allerlei soorten en maten en leent zich perfect voor een Scandinavische touch in de keuken. Het is belangrijk om te weten dat houten elementen niet per se donker of zwaar hoeven te zijn: integendeel. Lichte houtsoorten ademen die Scandinavische look en feel zonder het geheel zwaar of oubollig te maken. Bovendien combineer je de stevigheid van het schrijnwerk met de lichtheid van een moderne keuken. Alles hangt natuurlijk af van jouw voorkeuren, maar wij hebben alvast een paar tips!

scandinavische keuken, keuken, augustijns keukens, the art of living

Kies voor een houten werkblad

Een massief houten werkblad geeft je keuken meteen die Scandinavische touch. Wanneer je helemaal met de Scandinavische trend mee wilt gaan, dan is een houtsoort met drukke structuur ideaal. De natuurlijke nervatuur van het hout geeft je keuken dat extra cachet. In verhouding met marmer en graniet, geeft hout een warme en zachte uitstraling. Met de juist oppervlaktebehandeling zorg je er overigens voor dat koken op een houten werkblad geen enkel probleem is. Ook de keukenkasten en deuren zijn erg mooi uit te voeren in hout.  

Eenvoudige en natuurlijke look

Eenvoud is een van de essentiële elementen van de Scandinavische stijl. Strakke vormen en lijnen zorgen voor deze eenvoud. De houten structuren zien er bovendien altijd zo natuurlijk mogelijk uit. Andere kenmerken van een Scandinavische keuken zijn licht en ruimte. Combineer een houten keuken bijvoorbeeld met witte muren en een parketvloer. Een zwevend kookeiland voegt dat extra gevoel van ruimte toe. Ook natuurlijk licht is een belangrijk element bij deze stijl. Het zonlicht komt dan ook helemaal tot zijn recht door het perfecte kleurschema. 

scandinavische keuken, keuken, augustijns keukens, the art of living

Keuken op basis van jouw wensen

Er staat geen leeftijd op echte kwaliteit en stijl, een andere troef van de Scandinavische stijl. Jij beslist zelf welke elementen je nog wilt toevoegen. Wil je een klassieke toets? Of wil je liever een hypermodern element toevoegen zoals een Quooker. Het is allemaal naadloos te combineren met een Scandinavische keuken. Bij Augustijns Keukens & Interieur staan de wensen van de klanten centraal. Ze verzorgen al meer dan 60 jaar keukens, badkamers en complete interieurs boordevol stijl en passie. Door al die ervaring weten zij dat ieder project een andere aanpak vergt. 

scandinavische keuken, keuken, augustijns keukens, the art of living

 

TekstRedactie The Art of Living
Fotografie: Augustijns Keukens

____

Augustijns keukens

____

Meer projecten van Augustijns Keukens bekijken?