Scandinavisch interieur, the art of living, TDesign

Scandinavisch interieur | TDesigns

De bijzondere interieurs van TDesigns Interieurarchitecten zijn het resultaat van een intensieve samenwerking tussen bouwheer, architect en aannemer. Een goed voorbeeld is deze woning met Scandinavisch interieur. Standaardwerk is voor de architect, bouwheer en de aannemers uit den boze. Voor elk project wordt gestreefd naar een tijdloze en individuele inrichting. Binnenhuisarchitect Seppe Teunen (TDesign) gaat zelfs zover dat hij zelf producten aanpast of invoert als hij ze op de Belgische markt niet weet te vinden. Alles om tot een uniek ontwerp te komen voor zijn klanten.

TDesign, scandinavisch interieur, the art of living

Scandinavisch interieur, the art of living, TDesign

Weggewerkte plinten

Om opdrachtgevers te laten zien waartoe hij en zijn partners in staat zijn, richtte Teunen in Nieuwkerken-Waas een modelwoning in. Wat direct opvalt, is het feit dat alle plinten zijn weggewerkt in de muren. Verschillende elementen zorgen voor ruimtelijkheid zoals stalen deuren met glas en ingenieuze verlichting. Ook in de open keuken is een aangename twist gegeven aan het ruimtelijk effect. Het marmerpatroon van de vloer loopt door in het keukenblok en zelfs in een stuk muur. Het Calacatta materiaal is chic en mooi. Het patroon van het Calacatta marmer is een mooie doorbreking van het geheel. Gevarieerdheid is belangrijk voor Seppe Teunen. De ruimtes geven keer op keer een indrukwekkende impressie en dit Scandinavisch interieur doet daar niets van af.  In deze modelwoning kun je altijd iets nieuws ontdekken, een effect dat natuurlijk kan worden versterkt door met het licht te spelen.

Scandinavisch interieur, the art of living, TDesign

De inbouwhaard werd technisch geplaatst door Van Bogaert en Zoon.

Een extra ruimtelijk effect in de gang. 


“Een stalen deur mét glas geeft een veel mooier effect dan een puur glazen deur”


Vereenvoudigde bediening

“Een interieur moet boeiend blijven”, zegt de interieurarchitect. “Daarom installeren wij niet zomaar lichtarmaturen, maar doen we aan lichtarchitectuur. Als bewoner wil je overdag functioneel licht en ’s avonds sfeerlicht. Dat zijn in feite twee verschillende soorten verlichting, maar ze moeten wel worden geïncorporeerd in één installatie. Voor een groot deel lukt dat met producten die al op de Belgische markt verkrijgbaar zijn, maar als dat niet gaat, gaan we in het buitenland op zoek. En als het moet, passen we de producten aan. Datzelfde geldt voor domotica, het verlengde van verlichting. Daarvoor hebben we bedieningsknoppen vereenvoudigd en bepaalde instellingen voorgeprogrammeerd, in plaats dat de bewoner ze elke keer weer opnieuw moet intikken. Dat scheelt kosten en verhoogt het gemak. Zoiets doen we uiteraard niet zonder toestemming van de fabrikant. In feite was die er juist aangenaam door verrast.”

Scandinavisch interieur, the art of living, TDesign

Het Calacatta marmer loopt via de vloer door in het keukenblok. 

Scandinavisch interieur

Seppe Teunen werkt graag samen met professionals die evenveel van uitdagingen houden als hijzelf. “Soms moeten ze daar echt hun grenzen voor verleggen, maar achteraf zijn ze er altijd blij om, omdat ze die nieuw verworven expertise ook bij andere opdrachten kunnen toepassen”, aldus Seppe Teunen. “Wat ze op hun beurt van mij mogen verlangen is dat ik goed luister naar de opdrachtgever, dat ik precies probeer te ontdekken wat zijn of haar dagritme is, hoe er in een woning geleefd wordt. Als je weet welke gewoontes iemand heeft, kun je daar ook op inspelen, bijvoorbeeld met domotica. Een installateur die deze vragen niet stelt, zal zoveel mogelijk drukknoppen plaatsen, veel drukknoppen maakt dat het voor de klant op den duur heel onoverzichtelijk wordt en hij niet meer weet welke knop voor wat dient. Je kunt veel meer automatiseren als je kennis hebt van het leefpatroon.”


“Het calacatta marmer is chic en mooi, de tekening erin verleent optische eenheid”


De wandbekleding in Calacatta marmer is veelvoudig zichtbaar in de woning. De Kreon armaturen zijn netjes weggewerkt in het plafonds.

Calacatta marmer

De kasten in de modelwoning zijn stuk voor stuk maatwerk. Dit maatwerk is door de hele woning zichtbaar, ook in de vloeren en de wand- bekleding in Calacatta. Dit Scandinavisch interieur past door het aandachtig luisterend oor van Seppe Teunen perfect bij het karakter en de leefstijl van de bewoners. Het zorgt er niet alleen voor dat de bewoners zich écht thuis voelen, maar tilt de woning naar een hoger niveau.

Tekst: Jeroen Kuypers
Fotografie: Christophe van Couteren

____

Meer projecten van TDesigns bekijken?