saunacomplex, alpha industries

  • Alpha Industries
  • Stadsheide 27
  • B-3500 Hasselt

Het meest exclusieve saunacomplex | Alpha Industries

In Duitsland – op de grens met Zwitserland en Oostenrijk – vind je het zeer exclusieve saunacomplex Allgäu Park in het plaatsje Leutkirch. Allgäu betekent bergachtig, waterrijk landschap met uitgestrekte weilanden. Dit gebied ligt aan de voet van de Alpen, dat tussen de Bodensee in het westen en de rivier de Lech in het oosten ligt. Barokke kerktorens en sprookjeskastelen domineren de architectuur van de regio, maar de natuur biedt ook fantastische landschappen. Een grote verscheidenheid aan wandelpaden op verschillende hoogtes maakt Allgäu tot een van de meest populaire wandelgebieden in Duitsland. In de winter kan je hier prachtig skiën. Bijkomen in de prachtige spa is dan ook een ware traktatie voor jezelf. En als je er niet meer weg wil, boek je gewoon een verfijnde cottage.

Complete wellness

Het saunacomplex bestaat uit meerdere sauna’s, een rasul, stoomkamer, relaxruimte met zoutbehandeling voor een zuivering van je huid en longen en zelfs een kamer waar je een voorbehandeling kan nemen, zodat je je huidporiën kan laten openen voordat je je scrubbehandeling ondergaat. In de eerste sauna, de Abstracto, is het uiteraard heerlijk vertoeven. Wit espenhout is verwerkt tot abstracte vormen die deze sauna een bijzondere touch geven. Indirecte kleurverlichting in de wanden, banken en het plafond onderstrepen dit tijdloze design. Je kunt door de ramen genieten van het uitzicht op het subtropisch zwembad. De panoramische sauna geeft je een volledige kijk op de natuur.


Nog zoveel meer

Als je een beginner bent, kan je beter gaan voor de Bio sauna. Deze ruimte binnen dit saunacomplex heeft ergonomische ligstoelen die zijn voorzien van op maat gemaakte verstelbare voetensteunen. De indirect verlichte Himalaya zoutstenen zorgen voor een magische sfeer. Het plafond, geleverd in kernhouten eiken segmenten, past perfect in dit frame. De temperatuur van 60 °C en de luchtvochtigheid van 50% worden automatisch geregeld door middel van de elektronische sensoren. De Kelo sauna is juist de heetste sauna van het wellnesscentrum. Donkergrijze kelo-stammen afkomstig uit de Noordelijke poolcirkel geven deze sauna zijn echte uitstraling. De lichte staafjes zorgen voor een modern tintje.

Vele extra’s

Wellicht ben je allang enthousiast geworden, maar als je er bent mag je ook de rasul niet overslaan. De wanden van deze ruimte zijn bedekt met tegels van verschillende breedtes en hoogtes. De marmeren stoelen zijn gescheiden door een glazen wand, zodat de scrub en emulsie van verschillende gasten niet mengen. In de rasul verwarm je onder begeleiding van de badmeester je lichaam door middel van de hete stoom. Daarna breng je de emulsie aan op je huid en laat je deze intrekken. Na de behandeling spoelen de sproeikoppen in de bench je lichaam af. Heerlijk! En als je nou totaal geen saunaliefhebber bent, kan je nog steeds mee. Want de stoomkamer is een stuk minder intensief, omdat de dichte witte nevel wordt verkregen door koude lucht te mengen met hete stoom.

Tekst: Alpha Industries
Fotografie: Alpha Industries

 ____

 

thuis wellness, alpha industries, spa, ontspanning, exclusief, luxe, wellness

 

____

Meer projecten bekijken van Alpha Industries?