Sauna op maat | Alpha Industries, the art of living

Sauna op maat | Alpha Industries

Aan de groene rand van een Limburgse stad is de renovatie van een uniek penthouse tot stand gekomen. Twee appartementen werden samengevoegd in nieuwbouw. “Een mooie uitdaging”, aldus interieurarchitect Arnold Liesenborghs. “Aan ruimte hadden we geen gebrek. We hebben het appartement doordacht opnieuw ingedeeld.” De bewoners hadden één absolute must: een sauna op maat van Alpha Industries.

Audiovisuele realisatie: Bang & Olufsen Spelier. Parketvloeren: Fastre Mark & Zn. Open haard: Oosterbosch. Interieurarchitect: Liesenborghs.

Sauna op maat | Alpha Industries, the art of living

Maatwerk interieur en keuken: Jacobs Interieur.

Sauna op maat | Alpha Industries, the art of living

In het groene hart

Dat het appartement op een schitterende locatie net buiten de stad ligt, wordt pas echt duidelijk in de keuken en op het aangrenzende terras. Door het sobere gebruik van materialen doet de keuken minimalistisch, maar warm aan. De grote raampartijen geven zicht op het terras, dat beschut wordt door beplanting en bomen en door een overdekking, die desgewenst kan worden in- of uitgetrokken. Hierdoor voelen de bewoners zich geborgen wanneer ze op een prachtige zomeravond onder het genot van een wijntje naar de ondergaande zon kijken. Dankzij de verbinding met buiten is het bruisende, groene hart van de stad nooit ver weg.

Stalen deuren: P&G metaalwerken.

Sauna op maat | Alpha Industries, the art of living

Parketvloeren: Fastre Marc & Zn.

Oase van rust

Net als de rest van de woning, zijn ook de slaapkamer en badkamer uitgerust in zachte, aardse tinten. Natuursteen en hout voeren de boventoon. De mainsuite staat in verbinding met de badkamer door middel van glazen schuifdeuren met stalen frames, waardoor de ruimte nog rianter oogt dan deze al is. De grote raampartijen brengen een overvloed aan daglicht naar binnen. De badkamer moest naast praktisch ook een oase van rust worden. Een oord voor ontspanning waar de bewoners zich kunnen terugtrekken. Met een vrijstaand ligbad dat uitkijkt op de stedelijke omgeving, een ruime inloopdouche en een luxe, op maat gemaakte sauna is de verwezenlijking van dat concept meer dan geslaagd.

Sauna op maat | Alpha Industries, the art of living

Wellness (sauna): Alpha Industries.

Zonnedoek: Sunsquare. Buitenmeubels: Meubili. Realisatie en ontwerp tuin: Groenbedrijf van Vlierden.

Op maat gemaakt

Om na een drukke dag tot rust te komen, kozen de bewoners voor wellness. Het internationale bedrijf Alpha Industries leverde een sauna op maat met oven en infraroodstralers, compleet op maat gemaakt en aangepast aan de wensen van de bewoners. Speciaal aan deze sauna zijn het gebruik van licht hout, dat perfect bij de rest van het interieur past, de meerkleurige ledverlichting achter de bank en de grote glazen wand van dubbellaags glas voor een goede isolatie. De achterwanden en het plafond van de sauna zijn niet gemaakt van normale planchetten, maar van fineerplaten. Deze zijn speciaal vervaardigd voor saunagebruik tot 140 graden Celsius en zijn vochtbestendig.

 

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Evelien de Raaff, geschreven voor magazine nr.1 2021
Fotografie: German Bourgeat

____
Wil je meer projecten zien van Alpha Industries?