Rustige kleuren voor de slaapkamer

In de aanloop naar het nieuwe jaar willen veel mensen een frisse start maken. De een doet dat met goede voornemens, de ander doet dat met een nieuw interieur. Bijvoorbeeld door de slaapkamer nog beter af te stemmen op een goede nachtrust. Schreeuwerige patronen en felle kleuren kunnen ervoor zorgen dat jouw slaapkwaliteit erop achteruit gaat. Daarom vind je in dit artikel een aantal suggesties van rustgevende kleuren voor de slaapkamer. 

  • Neutrale kleuren

Beige, wit, taupe en grijs hebben een kalmerend effect op de ruimte waar je het in gebruikt. Deze kleuren springen niet in het oog en kunnen gecombineerd worden met praktisch elke andere kleur voor accenten en decoraties. Saai hoeft jouw slaapkamer dus ook niet te worden. Neutrale kleuren passen daarnaast bij allerlei verschillende interieurstijlen en zijn dus ontzettend veelzijdig. 

  • Pasteltinten

Wil je geen neutrale, maar ook geen felle kleuren? Pasteltinten zoals zachtroze, babyblauw of lila zijn dan een perfecte toevoeging aan jouw slaapkamer. Vooral bij een romantisch, landelijk, bohemian of Scandinavisch interieur passen deze lichte kleuren erg goed. 

Vind je pasteltinten niet stoer genoeg? Door het gebruik van steigerhout en kurk in decoraties en lichtblauwe accenten (bijvoorbeeld door middel van een pastelblauw dekbedovertrek), kan je je kamer een maritiem thema geven. Stoer, en tegelijkertijd toch ontzettend rustgevend. 

  • Groen

Saliegroen, olijfgroen, pistachegroen: er zijn eindeloos veel keuzes voor een mooie groene kleur in je slaapkamer! Groen associëren we met de natuur en er is weinig rustgevender dan dat. Je kan natuurlijk elke muur groen verven, maar voor een subtielere look kan je ook groen behang gebruiken op een muur en de rest neutraal houden. Voeg genoeg planten toe aan je slaapkamer en voilà: je waant je in je eigen kalmerende jungle!

  • Geel

Een verrassend rustgevende optie is geel. De kleur stimuleert het zenuwstelsel waardoor je ontspant en heeft een warme, verwelkomende uitstraling. Neontinten kan je beter overslaan (maar dat geldt eigenlijk voor elke kleur). Een zachte vanillegeel of warm okergeel zijn echter perfecte tinten om jouw slaapkamer mee op te frissen. Gebruik deze in accenten zoals je kussens, beddengoed of hoeslaken, of gewoon over de hele muur. Je zal hoe dan ook heerlijk slapen. 

Slaap zacht

De kleuren van onze slaapkamer hebben veel invloed op onze slaapkwaliteit en hoe we ons voelen. Het is dus logisch dat je deze met veel zorg uitzoekt! Voordat je een kleur kiest is het handig om door middel van een design tool even na te gaan hoe deze precies zal staan in je slaapkamer. Heb je geen toegang tot dit soort programma’s? Een groot stuk karton verven en dit in je slaapkamer plaatsen kan je ook al goed inzicht geven in of de kleur een match is of niet.