Dutch Walltextile Company, Clairz Interior Design, wandbekleding

  • Dutch Walltextile Company
  • Jarmuiden 7
  • 1046 AC Amsterdam

Rustgevende wandbekleding | Dutch Walltextile Company

Deze sexy bovenwoning met mondiale uitstraling in Amsterdam-Zuid is de ideale uitvalsbasis voor een echtpaar met een woning in Zeeland. Ze kochten een pied-à-terre en voor het interieur werd Anne-Claire van Clairz Interior Design benaderd. Omdat één van de twee veel reist voor het werk, is de ligging van het appartement perfect. Het internationale karakter is doorgevoerd in de compleet eigentijds woning, die zeer geschikt is om zakenrelaties uit het buitenland te ontvangen. Omdat de woning slechts af en toe gebruikt wordt, zijn gewaagdere keuzes gemaakt met betrekking tot kleuren en materialen. De wandbekleding op de master bedroom is een mooi voorbeeld van zo’n gewaagde keuze. 

Zijden behang

Een opvallende keuze voor materiaal is de wandbekleding op de master bedroom van Dutch Walltextile Company (DWC). Dit jonge bedrijf staat bekend om de fijnste fabricage van luxe wandtextiel bestemd voor high-end interieurs. DWC herinterpreteert een traditioneel product door vakmanschap en elegantie te combineren met eigentijdse stijl. Ze gaan hiermee de wereld over en presenteren een mooie collectie Indiase zijde, Italiaanse fluwelen en Belgische suède. Het product dat hier is gebruikt heeft vooral een prachtige structuur. De master bedroom roept een luxe hotelgevoel op door het zijden behang op één wand, de bedlampjes inclusief leeslampje en de poefjes die dienstdoen als nachtkastjes. De kleur van de wandbekledig is bewust neutraal gehouden, omdat de kwaliteit van het product juist in de structuur zit en daarom ook gezien mag worden. 

Signatuur

Waar wel een duidelijk kleuraccent is gelegd in deze woning door Clairz is de master bedroom met bronzen tegels op de wanden, naar een ontwerp van Piet boon. Je ziet hier een vrijstaand bad, dubbele wastafels, toilet en douche. Alle kamers zijn voorzien van airco en een lichtplan op maat. Het is duidelijk zichtbaar dat de signatuur van Clairz een mix is van modern, klassiek en authentiek. De sfeervolle stempel die ze heeft weten te drukken op de woning sluit geheel aan bij de wensen van het echtpaar en het karakter van het pand. 

 

 

Tekst: Marlou Peters – Overkamp
Fotografie: Clairz Interior Design

_____

_____

Meer projecten bekijken van Dutch Walltextile Company?