klassieke tuin | The Creative Company, the art of living

Rustgevende villa met klassieke tuin | The Creative Company

Al ruim 20 jaar vullen Eric Guldemont en Bieke Gaelens elkaar als architectenduo feilloos aan. Deze jaren ’50-woning, omgedoopt tot House K, renoveerden ze tot een eigentijdse woning geheel in de stijl van de bewoners. Met schitterende boogramen die uitkijken op de tuin, veel groen en eigenzinnige details, heeft deze woning een interieur waar je niet raakt uitgekeken. Eclectisch, maar nergens hectisch. Verre van zelfs. De woning ademt eenheid en rust. De klassieke tuin is een waardevolle toevoeging aan het huis.

Audio en Video: Altronik. Verlichting: Reigel Lighting. Haard: BVBA Bosmans G&G. Parketvloeren: ’t Interieurke. Binnen- en buiten schilderwerken: Schilderwerken Antonissen.

klassieke tuin | The Creative Company, the art of living

Natuursteen: Nevens Natuursteen. Natuursteen in keuken: Hullebusch. Keuken- en interieurbouw: Vergalle Interieurs.

 

Warm minimalisme

Warm minimalisme is de overkoepelende term waarmee architecten Eric en Bieke hun stijl omschrijven. “In de loop van de jaren zijn we in onze stijl geëvolueerd. We willen geen koele woningen maken”, vertelt Eric. “Het belangrijkste is dat we de opdrachtgevers een plek geven om prettig te wonen.” De klant wilde meer openheid in de eerder gefragmenteerde en gesloten ruimtes en hechtte waarde aan een vloeiende verbinding met buiten. De grote boogramen, de in het oog springende verlichtingsarmaturen en de open haard brengen veel sfeer in het smaakvolle, serene interieur.

Architect: The Creative Company. Binnen- en buiten schildwerken: Schilderwerken Antonissen. Staalstructuur planten- overdekt terras: Van Eeckhoudt. Houten buitenschrijnwerk: Willy en Gurt Van Rossem. Metaalwerken, serre en planten bakken: Metalworx.

klassieke tuin | The Creative Company, the art of living

Klassieke tuin met moderne elementen

Ook in de tuin van de jaren ’60-woning is het heerlijk vertoeven. Eric en Bieke ontwierpen een kas waar de vrouw des huizes naar hartenlust in haar moestuin kon werken. Met de oorspronkelijke ronde vijver en de knusse zithoeken is de klassieke tuin een prettig verlengde van de woning. Bij de bewoners en de architecten van The Creative Company blijven de ideeën opborrelen. Een nieuwe zetel voor op het ronde terras is het volgende project. “De vrouw des huizes wil de loungezetel in een bepaalde curve, zodat de vorm van het terras geaccentueerd wordt”, vertelt Eric, “dus nu zijn we een loungezetel aan het ontwerpen. We denken in mogelijkheden en gaan zover als de klant zelf wil. Bij ons is het de opdrachtgever die ‘stop’ zegt.”

 

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Evelien de Raaff, geschreven voor magazine nr.2 2021
Fotografie: Hanne Joosen

____
Wil je meer zien van The Creative Company?


Gerelateerde artikelen

Categorieën

Hoofdmenu

Social Media

error: Content is protected !!